2018. október 21. vasárnap

Mi pedig hálával tartozunk az Istennek mindenkor értetek, testvéreim, akiket szeret az Úr, mert kiválasztott titeket az Isten kezdettől fogva az üdvösségre, a Lélek megszentelő munkája és az igazságba vetett hit által. Erre hívott el titeket a mi evangéliumunk által, hogy így részesüljetek a mi Urunk Jézus Krisztus dicsőségében. Ezért tehát, testvéreim, álljatok szilárdan, és ragaszkodjatok azokhoz a hagyományokhoz, amelyeket akár beszédünkből, akár levelünkből tanultatok. Maga pedig a mi Urunk Jézus Krisztus és az Isten, a mi Atyánk, aki szeretett minket, és kegyelméből örök vigasztalással és jó reménységgel ajándékozott meg, vigasztalja meg a ti szíveteket, és erősítsen meg titeket minden jó cselekedetben és beszédben.

2Thessz 2,13-17.

VÁRATLAN LECKE

Ismertesd meg azokat fiaiddal és unokáiddal is. (5Móz 4,9)

A Keresztény Nevelés Vasárnapján (Christian Education Sunday) messze jártak gondolataim, miközben lelkészünk azokat a felnőtteket méltatta, akik a gyülekezeti gyermekek és fiatalok tanítását vállalták. Bevallom, semmire sem figyeltem, amíg a lelkész ezt nem mondta: "a tanítók sok életet érintenek meg."
Hirtelen egy szerető, ősz hajtincsekkel szegélyezett arc jelent meg előttem. Harmadikos vasárnapi iskolai tanítóm jutott eszembe, aki ezt mondta: "Fiúk! Lányok! Nagyon fontos, hogy Istenről és Jézusról tanuljatok. Soha nem lesztek egyedül, mert a barátotok, Jézus veletek megy mindenhová."
Szavai arra indítottak, hogy évekkel később én is a vasárnapi iskolában tanítsak. Amint lelkészünk köszöntötte az idei tanítókat, eszembe jutott egy üzenet, amit nemrég kaptam egy volt tanítványom édesanyjától: "Az olyan emberek, mint ti, változást hoztok." - írta, amikor megköszönte, hogy beszélgettem a fiával. Gyakran felteszem magamnak a kérdést: "Hol lennék, ha egy kedves asszony nem vállalkozott volna arra, hogy egy csapat harmadikos gyermeket tanítson Jézusról és az ő szeretetéről?" A Szentírás arra bátorít minket, hogy tanítsuk gyermekeinket a parancsolatokra és Jézus szavaira, hogy majd ők is továbbadhassák a következő nemzedéknek.

Imádság: Istenünk, hálát adunk mindenkiért, aki szóval vagy tettel megmutatta nekünk Jézus szeretetét. Ámen.

Hogyan adhatom tovább a hit ajándékát?
Betty J. Dalrymple (Colorado, USA)

IMÁDKOZZUNK A VASÁRNAPI ISKOLAI TANÍTÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Október
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek