2018. október 30. kedd

"Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat."

Mt 5,14-16.

FELÚJÍTÁSI PROJEKT

Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat. (Mt 5,16)

Településünkön szörnyű árvíz pusztított. Sok ház súlyosan megsérült, főleg az idősek és a kis keresetűek otthonai. A település egyházai elkezdtek "befogadni" egy-egy házat. Ők fedezték a szükséges hozzávalók és a munkavégzés költségeit a kiválasztott ház helyreállításához. Én vonakodva szerveztem a gyülekezetünkben a munkát, és fogalmam se volt, mi sül ki belőle.
Minden korosztályból jelentkeztek, felajánlva idejüket és pénzüket. Sokan még barátaikat és szomszédjaikat is elhozták segíteni. Amikor elmentem beszerezni a hozzávalókat, a legtöbb kereskedő ingyen vagy kedvezményesen adta azokat. Sok idegen is csatlakozott hozzánk, amikor látta, hogy dolgozunk. A projekt óriási sikert aratott. Phyllis, akinek a házát mi újítottuk fel, az örömtől könnyekre fakadt.
Isten mindnyájunknak ad lehetőséget, hogy Krisztus keze és lába legyünk mások szolgálatában. Időnként ezek a lehetőségek riasztónak tűnhetnek. De ha Istenben bízunk, fényünk világosabban ragyog, mint azt valaha is gondoltuk.

Imádság: Istenünk, adj nekünk bátorságot, hogy világosságodat ragyogjuk ebben a világban, hogy mások is felfigyeljenek rád! Ámen.

Ma hol mutathatom meg Isten világosságát?
Lou Eppelsheimer, Jr (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÖNKÉNTES ÉPÍTŐMUNKÁSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Október
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek