2018. november 8. csütörtök

Én, az ÚR, nem változtam meg, de ti is Jákób fiai maradtatok! Atyáitok idejétől fogva eltértetek rendelkezéseimtől, nem tartottátok meg azokat. Térjetek meg hozzám, és én is hozzátok térek! - mondja a Seregek URa. De ti ezt kérdezitek: Miből térjünk meg? - Becsaphatja-e az ember az Istent? Ti mégis be akartok csapni engem! Ezt kérdezitek: Mivel akarunk becsapni? - A tizeddel és a felajánlásokkal! Átok sújt benneteket, az egész népet, mert be akartok csapni engem! Hozzátok be a raktárba az egész tizedet, hadd legyen eleség a házamban, és így tegyetek próbára engem - mondja a Seregek URa. Meglátjátok, hogy megnyitom az ég csatornáit, és bőséges áldást árasztok rátok.

Mal 3,6-10.

ÖRÖMTELI ADAKOZÁS

Hozzátok be a raktárba az egész tizedet... és így tegyetek próbára engem - mondja a Seregek Ura. Meglátjátok, hogy megnyitom az ég csatornáit, és bőséges áldást árasztok rátok. (Mal 3,10)

2008-ig a feleségemmel nem adtunk rendszeresen tizedet. Bevételeink éppen csak elegendőek voltak a szükségleteinkre. Attól tartottunk, hogyha rendszeresen adakoznánk, nem maradna a megélhetésünkre.
Egyik nap, amikor elgondolkodtunk a fenti igeversen, arra az elhatározásra jutottunk, hogy adakoznunk kell. Úgy éreztük, szükséges megújítanunk elkötelezettségünket helyi gyülekezetünkkel az anyagiak terén is. Később bevételeink növekedni kezdtek, és megértettük, hogy a tized felajánlása azon elismerésünk kifejeződése, hogy Isten a Teremtő, és mindenünk, amink van, az övé.
Az ApCsel 20,35 arra emlékeztet, hogy "Nagyobb boldogság adni, mint kapni". A tized, és a másfajta adakozás a szeretet örömteli cselekedete lehet. Az áldás pedig, amit Istentől kapunk, nagyobb, mint amennyivel hozzájárulunk az aratáshoz.

Imádság: Mindenható Istenünk, taníts felelősségteljesen és rendszeresen adakoznunk munkád végzésének a javára ebben a világban! Ámen.

Ma milyen adományt tudok felajánlani Istennek?
Aguinaldo Agostinho (Luanda, Angola)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY ÖRÖMTELI SZÍVVEL TUDJUNK ADAKOZNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek