2018. november 9. péntek

Miért mondod ezt, Jákób, miért beszélsz így, Izráel: Rejtve van sorsom az ÚR előtt, nem kerül ügyem Isten elé.
Hát nem tudod, vagy nem hallottad, hogy örökkévaló Isten az ÚR? Ő a földkerekség teremtője, nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen.
Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi.
Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak.
De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.

Ézs 40,27-31.

A GONDOZÓK GONDOZÓJA

Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi. (Ézs 40,29)

Hat éven keresztül ápoltam a férjemet, aki korai Alzheimer-kórban szenvedett. Nagyon sok kihívással kellett szembenéznem. Most már egy ápoló-gondozó intézményben van, de azok alatt az évek alatt sokszor úgy éreztem magam a saját otthonomban, mint egy börtönben, és fel akartam adni. Teljesen megzavarodva kérdezgettem magamtól, hogy miért nem tudja megcsinálni ezeket az egyszerű dolgokat, vagy miért izgatja fel ennyire egy televíziós program. De azután le kellett nyugtatni magam: ő nem tehet róla, a betegség okozza.
A dolgok megváltoztak; a férjem számára a feje tetejére állt a világ, és ez félelmet keltő volt számára. Ahogy állapota napról napra rosszabbodott, imádkoztam Istenhez, hogy adjon türelmet és erőt a szerető és méltó gondozásához. Néha nem tudtam, hogyan fogom megtenni, de Isten közbelépett, és megadta a szükséges erőt, türelmet és megértést ahhoz, hogy férjemre a betegségétől függetlenül tekintsek.
Amikor nem bírjuk már tovább, vagy nem tudunk kitartani egy kemény helyzetben, emlékezhetünk, hogy Isten mindig ott van, hogy segítsen. Amikor imádkozunk, és elmélkedünk Isten szava felett, egyre jobban érezzük jelenlétét. Talán nem szűnik meg a probléma, de Isten segít kezelnünk azt.

Imádság: Drága Urunk, adj erőt és türelmet, hogy problémáinkkal rád hagyatkozzunk! Ámen.

Isten ad erőt szeretni és gondját viselni a körülöttem élőknek.
Joyce Irvin (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK A GONDOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek