2018. november 16. péntek

Szenved-e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van-e valakinek? Énekeljen dicséretet! Beteg-e valaki közöttetek? Hívassa magához a gyülekezet véneit, hogy imádkozzanak érte, és kenjék meg olajjal az Úr nevében. És a hitből fakadó imádság megszabadítja a szenvedőt, az Úr felsegíti őt, sőt ha bűnt követett is el, bocsánatot nyer. Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének.

Jak 5,13-16.

KÉREM, IMÁDKOZZON ÉRTEM!

Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének. (Jak 5,16)

Miközben az igazolásra vártam a bankban, véletlenül hallottam az ügyintézőm szavait, amint egy munkatársának beszélt sérült lábáról. Ahogy visszajött az igazolással, elmesélte, mi történt, és milyen kínzó fájdalmakat él át. Kérte, hogy imádkozzam érte. Imádkozzunk most - feleltem. Megfogtuk egymás kezét, és halkan imádkoztunk Isten békéjéért és szabadításáért ebből a borzalmas fizikai fájdalomból.
Nem mindig reagáltam azonnal, ha imatámogatást kértek. Inkább megígértem, hogy később imádkozom. De mire sort kerítettem rá, többnyire elfelejtettem, mi is volt a kérés.
A Biblia sok példával mutatja be a közösségi imádságot. A tanítványok a felső szobában imádkoztak Jézus kereszthalála után. Péter és János barátaikkal együtt fohászkodtak bátorságért. Pál és Sílás a börtönben fordultak imában Istenhez.
Amikor testvéreink kérését teljesítve rögtön imádkozunk, ahogyan a fenti igeszakasz is mutatja, akkor elismerjük Isten jelenlétét, hatalmát és békéjét. A bibliai történetek együtt imádkozó hívői ösztönzést és iránymutatást adnak, hogy mi is bátran merjünk imádkozni másokkal.

Imádság: Mennyei Atyánk, köszönjük az ima kiváltságát. Add, hogy ne szalasszunk el egy lehetőséget sem, hogy imádkozhassunk másokért. Ámen.

Ma keresni fogom az alkalmat, hogy másokkal imádkozzak.
Leigh Sayers (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A BANKI ALKALMAZOTTAKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 November
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek