2018. november 17. szombat

Ezért meghajtom térdemet az Atya előtt, akiről nevét kapja minden nemzetség mennyen és földön: adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az ő Lelke által; hogy a Krisztus lakjék szívetekben a hit által, a szeretetben meggyökerezve és megalapozva képesek legyetek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység; és így megismerjétek Krisztusnak minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy teljességre jussatok, az Isten mindent átfogó teljességéig.

Ef 3,14-19.

A MINDIG JELENLÉVŐ FORRÁS

Az Atya adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az ő Lelke által. (Ef 3,16)

Tehetetlenül figyeltem, ahogy egy kis kolibri 3 órán át kétségbeesetten igyekezett kiszabadulni, miután véletlenül berepült az irodaépületünkbe. Végül sikerült kijutnia egy ablakon keresztül, de úgy tűnt, a gyors szárnycsapások elvitték szinte minden erejét. A kis madár egyre erőtlenebbnek bizonyult, mivel a közelben nem volt olyan táplálék, ami pótolhatta volna a felhasznált energiáját.
Sokszor mi is hasonlítunk erre a kolibrire. Ha egy bonyolult helyzetben találjuk magunkat, csak kétségbeesetten csapkodunk körbe, hátha rátalálunk a kiútra. Az őrjöngő keresgélésünk kiszipolyozza a szellemi és érzelmi energiáinkat. Hála Istennek, nekünk van egy elérhető erőforrásunk, amiből meríthetünk, ha lemerül a lelkünk, így képesek vagyunk folytatni utunkat. Isten a forrásunk, ahogyan a mai igeszakaszban Pál is imádkozik, hogy Isten ereje töltse be az efézusi gyülekezetet.
Ha fogyatkozik az erőnk, Pálhoz hasonlóan mi is folyamatosan fordulhatunk Isten mindig jelenlévő és kifogyhatatlan forrásához, hogy életünket lelkileg felfrissítse.

Imádság: Drága Istenünk, segíts a te erődben bíznunk, ami megelevenít, ha kimerülünk. Ámen.

Isten erőforrása mindig elérhető.
Carol Dunn (Saint Andrew, Jamaika)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK TÁVOL ÉRZIK MAGUKTÓL ISTENT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek