2018. november 21. szerda

Jézus ezután nyomban kényszerítette tanítványait, hogy szálljanak hajóba, és menjenek át előtte a túlsó partra, amíg ő elbocsátja a sokaságot. De miután elbocsátotta a sokaságot, felment a hegyre magánosan imádkozni. Amikor beesteledett, egyedül volt ott. A hajó pedig már messze eltávolodott a parttól, és a hullámok között hányódott, mert ellenszél volt. A negyedik éjszakai őrváltáskor odament hozzájuk Jézus a tengeren járva. Amikor a tanítványok meglátták, hogy a tengeren jár, megrettentek, azt mondták, hogy kísértet, és ijedtükben felkiáltottak. De Jézus azonnal megszólította őket, és ezt mondta: "Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!" Péter ekkor így szólt hozzá: "Uram, ha te vagy, parancsold meg, hogy menjek oda hozzád a vizen." Mire ő így szólt: "Jöjj!" Péter erre kiszállt a hajóból, elindult a vizen, és Jézus felé ment. Amikor azonban az erős szélre figyelt, megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: "URam, ments meg!" Jézus azonnal kinyújtotta a kezét, megragadta őt, és ezt mondta neki: "Kicsinyhitű, miért kételkedtél?" És amint beszálltak a hajóba, elült a szél. A hajóban levők pedig leborultak előtte, és ezt mondták: "Valóban Isten Fia vagy!"

Mt 14,22-33.

KISZÁLLÁS A CSÓNAKBÓL

(Jézus) így szólt: Jöjj! És Péter, kiszállva a hajóból, járni kezdett a vízen, és elindult Jézus felé. (Mt 14,29)

Egyik nyáron a főiskolai gyakorlatom közben egy családnál laktam egy tó mellett. Mikor megtudták, hogy nem tudok vízisíelni, elhatározták, hogy megtanítanak. Nem volt ez könnyű feladat, hisz nincs jó egyensúlyérzékem, de még a vízbe fulladástól is féltem. Még az is gondot okozott, hogy kiszálljak a csónakból. Egyszer eldöntöttem, hogy kimászok. Néhány próbálkozás után nagy nehezen sikerült felállnom a lécekre, bár csak pár másodpercig tudtam megtartani az egyensúlyomat.
A mai olvasmányban Jézus elment egyedül imádkozni. A tanítványok egy hajóban ültek, ami a széltől és a hullámoktól hányódott a tengeren. Jézus elindult feléjük a vízen. A tanítványok azt hitték, egy szellem az. Péter így szólt: Uram, ha te vagy az, parancsold meg, hogy odamenjek hozzád a vízen. (Mt 14,28).
Az ifjúsági lelkészem szokta mondani: "Ki kell lépnetek a komfortzónátokból". Sokszor ezt jelenti a tanítványság - olyan dolgokat tenni, amik a komfortzónánkon kívül vannak. Lehet, hogy félünk, vagy bizonytalanok vagyunk, de Isten azt mondja: "Jöjj!". Mint a tanítványokat, Jézus mindnyájunkat kihív azokról a helyekről, ahol a legbiztonságosabban és a legkényelmesebben érezzük magunkat. Lehet, hogy hibázunk, de Jézus mindig ott van, hogy elkapjon minket.

Imádság: Urunk, adj lehetőséget, hogy téged kövessünk, és bátorságot, hogy kilépjünk a komfortzónánkból. Ámen.

Jézus követése előtt ki kell lépnem a "csónakból".
Adam Benson (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKET ÚJ SZOLGÁLATRA HÍV AZ ÚR!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 November
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek