2018. november 23. péntek

Megismerjem őt és feltámadása erejét, valamint a szenvedéseiben való részesedést, hasonlóvá lévén az ő halálához, hogy valamiképpen eljussak a halottak közül való feltámadásra.
Nem mintha már elértem volna mindezt, vagy már célnál volnék, de igyekszem, hogy meg is ragadjam, mert engem is megragadott a Krisztus Jézus. Testvéreim, én nem gondolom magamról, hogy már elértem, de egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért.

Fil 3,10-14.

A CÉL FELÉ

Ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának Krisztus Jézusban adott jutalmáért. (Fil 3,14)

A japán Hokkaido híres a versenylovairól. Egyszer, mikor a családommal Hokkaido szigetére utaztunk, az idegenvezető elmondta nekünk, hogy néhány fiatalabb ló nem engedelmeskedik az idomárnak. Néha a csikót visszaküldik a farmra az anyjához. A csikó emlékszik az anyjára, de a kanca nem emlékszik őrá. Mikor a csikó közeledik felé, az anya sokszor elszalad. Az idomár távolról nézi ezt, és abban a pillanatban, mikor a csikó egyedül marad, az idomár erőteljes, kedves hangon hívja a csikót. Ekkortól a csikó úgy tekint az idomárra, mint védelmezőre, az anyja helyettesítőjére. Így megváltozik a csikó, és engedelmes lesz az idomárhoz.
Mikor ezt meghallottam, arra gondoltam, hasonlít a ló-idomár kapcsolat a mi kapcsolatunkra Jézussal. Mielőtt találkozunk vele, a saját önző kívánságaink szerint élünk. De mikor megértjük, hogy Krisztus megváltott minket, mély békességet érzünk a szívünk mélyén. Nem nézünk többé arra, ami mögöttünk van, helyette nekifeszülünk annak, ami előttünk van. Amint egy jó versenyló vágtat a pályán a cél felé, mi is reménységgel tekinthetünk hitünk beteljesedésére.

Imádság: Atyánk, köszönjük, hogy elküldted Fiadat. Segíts növekednünk a hitben, míg befejezzük a versenyt. Ámen.

Igyekszem, mert engem is megragadott a Krisztus. (Fil 3,12)
Atsushi Nomiyama (Japán)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÁLLATOKKAL DOLGOZNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek