2018. november 26. hétfő

Ez a bizonyságtétel pedig az, hogy Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az ő Fiában van. Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban. Ezt azért írtam nektek, akik hisztek Isten Fia nevében, hogy tudjátok: örök életetek van. Az iránta való bizalmunk pedig azt jelenti, hogy ha valamit az ő akarata szerint kérünk, meghallgat minket. Ha pedig tudjuk, hogy bármit kérünk, meghallgat minket, akkor tudjuk, hogy már megkaptuk, amit kértünk tőle.

1Jn 5,11-15.

IMÁINK MEGHALLGATÁSA

Hívj segítségül engem a nyomorúság idején! Én megszabadítlak, és te dicsőítesz engem. (Zsolt 50,15)

Néhány évvel ezelőtt egyik fiammal, Bongue-val, egy hajnalon elindultunk Luandába, hogy ott egy lelkésztovábbképzésen vegyünk részt. Még sötét volt. Pár perccel később három rabló támadt ránk, és a pénztárcánkat követelték. Mikor nem voltunk hajlandóak átadni, fegyverrel fenyegettek, és ütlegelni kezdtek. Elvették a tárcáinkat és mindent, ami nálunk volt.
Hetekig gyűlöletet, bűntudatot és félelmet hordoztam magamban. De mindvégig azért imádkoztam, hogy érintse meg Isten ezeknek az embereknek a szívét, és ha lehetséges, valahogyan kerüljön elő a pénztárcám. Fél évvel később három férfi bukkant fel egy másik lelkész fiam, Ábrahám gyülekezetében. Átadták neki a tárcámat, és megbánták gonosz tettüket. Kérték, hogy imádkozzon értük, és fogadják be őket a gyülekezetbe.
Isten csodát tett! Ő meghallgatja imáinkat és válaszol rájuk. Sohase felejtsük el Jézus szavait: "Én veletek vagyok a világ végezetéig." (Mt 28,20)

Imádság: Istenünk, köszönjük védelmező szeretetedet nehézségeink közepette is. Taníts minket szüntelen imádkozni! Ámen.

Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket. (Mt 5,44)
Eunice Arao Kakueka (Luanda, Angola)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI IMAMEGHALLGATÁSRA VÁR!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek