2018. december 1. szombat

Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok, és mindenkor minden könyörgésemben örömmel imádkozom mindnyájatokért, mert közösséget vállaltatok az evangéliummal az első naptól fogva mind a mai napig. Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára. Így kell gondolkoznom mindnyájatokról, mert szívemben hordozlak titeket, mivel fogságomban is, az evangélium védelme és megerősítése közben is mindnyájan együtt részesültök velem a kegyelemben. Mert tanúm az Isten, mennyire vágyódom mindnyájatok után a Krisztus Jézus szeretetével; és imádkozom azért, hogy a szeretet egyre inkább gazdagodjék bennetek ismerettel és igazi megértéssel; hogy megítélhessétek, mi a helyes, hogy tiszták és kifogástalanok legyetek a Krisztus napjára, és gazdagon teremjétek az igazság gyümölcseit Jézus Krisztus által Isten dicsőségére és magasztalására.

Fil 1,3-11.

A MUNKA FOLYAMATBAN

Aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi Krisztus Jézus napjára. (Fil 1,6)

Mielőtt pár éve nyugdíjba mentem, egy nagy élelmiszergyártó cégnél dolgoztam. Sok különféle terméket állítottunk elő, de mindig ugyanazt a folyamatot alkalmaztuk. Nyersanyagból állítottuk elő a készterméket, a köztes állapotú terméket pedig -amikor elkezdődött, de még nem fejeződött be a gyártás - feldolgozás alatt állónak neveztük. Ezek voltak azok a termékek, melyek már bizonyos folyamatokon átmentek, de még nem voltak teljesen készen.
Ez a gyártási folyamat jó analógiája a keresztény ember fejlődésének. Hiszen mindannyian "nyersanyagként" indulunk. Amikor elfogadjuk Jézust Megváltónknak, elindul a feldolgozás fázisa, mert az újjászületéssel kezdetét veszi az egész életünkön át tartó folyamat, melynek során egyre inkább Krisztushoz hasonlóvá válunk. Egy napon pedig "késztermékek" leszünk a mennyben, ahol Jézus "az ő dicsőséges testéhez hasonlóvá változtatja a mi gyarló testünket" (Fil 3,21).

Imádság: Mennyei Atyánk, köszönjük az ajándékot, a te Fiadat, Jézus Krisztust. Add, hogy minden nap az ő példáját követve éljünk! Jézus nevében kérünk. Ámen.

Minden nap egy lehetőség, hogy Krisztushoz hasonlóbbá váljuk.
John D. Bown (Minnesota, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYÁRI MUNKÁSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 December
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek