2018. december 10. hétfő

"Akkor így szól a király a jobb keze felől állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek a világ kezdete óta számotokra elkészített országot. Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám. Akkor így válaszolnak neki az igazak: Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enned adtunk volna, vagy szomjazni, hogy innod adtunk volna? Mikor láttunk jövevénynek, hogy befogadtunk volna, vagy mezítelennek, hogy felruháztunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy elmentünk volna hozzád? A király így felel majd nekik: Bizony, mondom néktek, amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg."

Mt 25,34-40.

MEGOSZTANI, AMIM VAN

A király így felel majd nekik: Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg. (Mt 25,40)

Egy este kiléptem az étteremből, egy férfi sziluettje rajzolódott ki az utcai lámpa fényének homályában. Haja ápolatlan, ruhája lompos volt, néhány műanyag szatyrot vitt. Feszülten igyekeztem elkerülni a szemkontaktust, ahogy elmentünk egymás mellett. Amint elhagytam, a férfi utánam szólt a kezemben lévő becsomagolt ételdobozra mutatva: "Hölgyem, meg fogja azt enni?" Megtorpantam, majd a dobozt a kezébe adtam: "Kérem, vegye el!" Továbbmentem a kocsimhoz, meglepődve a történteken. Amikor visszapillantottam, a férfi már ette is a vacsorám maradékát.
Azon az éjjelen néma ígéretet tettem, hogy soha többé nem zárkózom el, ha látok az utcán egy embert, ha nem is tudok mást nyújtani, csak egy kedves szót, vagy a maradék ételem. Nem menthetek meg a világon mindenkit az éhezéstől, de Isten nem is ezt kéri tőlem. Isten azt kéri, hogy azokon segítsek, akikkel meg tudom osztani azt, amim van. Isten nem akarja, hogy figyelmen kívül hagyjuk egy másik ember szenvedését, és továbbmenjünk, hanem azt akarja, hogy őszinte szívvel és bő kézzel adjunk.

Imádság: Atyánk, köszönjük, hogy körülményeinktől függetlenül mindnyájunkat szeretsz. Erősíts meg minket, hogy megosszuk szeretetedet és jóságodat mindenkivel! Ámen.

Végrehajthatom Isten akaratát a világban.
Wilma R. Vernich (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK NEM JUT ELÉG ÉTEL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek