2018. december 12. szerda

Így végezték el a hajléknak, a kijelentés sátrának összes munkálatait. Egészen úgy készítették el Izráel fiai, ahogyan megparancsolta az ÚR Mózesnek, úgy készítették el. És bemutatták Mózesnek a hajlékot, a sátrat és egész fölszerelését: a kapcsokat, deszkákat és reteszeket, az oszlopokat és talpakat, a vörösre festett kosbőrtakarót és
a delfinbőr takarót, a kárpitot és a függönyt, a bizonyság ládáját, annak rúdjait és fedelét, az asztalt, annak egész fölszerelését és a szent kenyereket, a színarany lámpatartót mécseseivel, a mécseseket sorjában, a teljes fölszerelést, meg a lámpaolajat, az aranyoltárt, a felkenéshez való olajat, a jó illatú füstölőszereket és a sátor bejáratának függönyét, a rézoltárt, annak rézrácsozatát, rúdjait és egész fölszerelését, a medencét és állványát, az udvar szőnyegfalait, oszlopait és talpait, az udvar kapujára való függönyt, annak köteleit és cövekeit, a hajléknak, vagyis a kijelentés sátrának egész istentiszteleti fölszerelését, a díszes ruhákat a szentélyben végzendő szolgálathoz, Áron főpap szent ruháit és fiainak papi ruháit. Úgy készítettek el minden munkálatot Izráel fiai, ahogyan megparancsolta az ÚR Mózesnek. Mózes megtekintette az egész munkálatot, és megállapította, hogy elkészült; egészen úgy készítették el, ahogyan az ÚR megparancsolta. És megáldotta őket Mózes.

2Móz 39,32-43.

AZ ALÁZATOSAK DICSŐSÉGE

Így végezték el a hajléknak, a kijelentés sátrának összes munkálatait. Mindent úgy készítettek el Izráel fiai, ahogyan megparancsolta Mózesnek az ÚR. (2Móz 39,32)

Háziasszony lettem, amikor első gyermekünk megszületett. Ez volt az a munka, amire mindig is vágytam. Akkor miért gyötörtek folyamatosan az alacsony önbecsülés és hiábavalóság érzései? Részben azért, mert túl sok időt töltöttem azzal, hogy másokkal hasonlítsam össze magam. De azért is, mert az értékemet nem Isten mércéivel mértem.
A kijelentés sátrának építéséről szóló olvasmány az értékről tanít. Amikor az izraeliták minden munkálattal végeztek, ellenőrzésre Mózes bemutattatta velük a munkát. Nem arra kérte őket, hogy csak a szövetség ládáját és a színarany lámpatartókat mutassák meg, hanem az utolsó sarkát is látni akarta a fontos építménynek. Áron papi ruhájának tökéletesnek kellett lennie, de a sátorszögeknek is (2Móz 39,32-43). Isten szemében minden tárgy fontos volt, és mindennek jelentősége volt.
Néha úgy érzem, mintha csak egy cövek lennék az otthonom, a munkám, vagy az életem sátrában. De Isten szemében nem fontos, hogy bronzból vagy aranyból vagyunk. Istennek dicsőséget hozunk, ha elvégezzük azt a méltó és fontos célt, amelyre elhívott minket.

Imádság: Urunk! Segíts, hogy a megfelelő hozzáállásunkkal és cselekedeteinkkel dicsőséget szerezzünk neked! Ámen.

Ha Isten mércéjével mérem magam, mindig értékes vagyok.
Esther MacDonald (Quebec, Kanada)

IMÁDKOZZUNK, HOGY MEGTALÁLJUK ISTENTŐL KAPOTT KÜLDETÉSÜNKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 December
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek