2018. december 14. péntek

"Nem jó fa az, amely rossz gyümölcsöt terem, és viszont nem rossz fa az, amely jó gyümölcsöt terem. Mert minden fát a gyümölcséről lehet megismerni. Hiszen tüskebokorról nem szednek fügét, csipkebokorról sem szüretelnek szőlőt. A jó ember szíve jó kincséből hozza elő a jót, és a gonosz ember a gonoszból hozza elő a gonoszt. Mert amivel csordultig van a szív, azt szólja a száj."

Lk 6,43-45.

EGY ÚJ LEHETŐSÉG

Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. (Mt 7,7-8)

Öt évtizedes varrónői múlttal rendelkeztem, amikor egy zöldfülű hibát vétettem, és emiatt a varrógépemet el kellett vinnem a varróközpontba megjavítani. Ott találkoztam egy csodálatos új szakmai közösséggel, akik azonnal egy kezdő foltvarróként fogadtak. Ezek a steppelt takarókészítők mindig lelkesen beszélnek a különböző varrási technikákról, vagy bemutatják, hogyan válasszuk a megfelelő színben harmonizáló anyagokat.
Az egyik új barátom még a steppelő cége szolgáltatásait is felajánlotta, hogy segítse azt a "Steppelő projekt ereje" egyházi szolgálatot, ahol önkénteskedtem. A program által színes, kézzel készített takarókat és plédeket osztottunk kemoterápiás kezelésben részesülőknek, abban az orvosi központban, ahol korábban engem is kezeltek. A kórházakban vagy otthonokban lévő fiatal gyerekek pedig kisméretű takarókat kapnak.
Ha életünk központjába Istent helyezzük, új lehetőségek nyílnak, hogy szeretettel és örömmel szolgáljunk másoknak. Ha nem hibásodik meg a varrógépem, talán soha nem találom meg a támogatásnak és a kreativitásnak ezt a világát. Végül valósággá vált a vágyam, hogy megtanuljak steppelni, és az ezzel együtt járó szolgálati lehetőség elégedettséggel töltött el.

Imádság: Istenünk! Taníts, hogy téged helyezzünk életünk középpontjába, majd bízzunk a vezetésedben! Ámen.

Mindent felülmúló áldásban részesülhetünk, ha Istent követjük.
Deborah Burke Henderson (Massachusetts, USA)

IMÁDKOZZUNK A VARRÓNŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek