2018. december 15. szombat

Ezt mondja az ÚR: Majd ha eltelik a babiloni hetven esztendő, akkor gondom lesz rátok, és valóra váltom azt a jó szót, hogy visszahozlak benneteket erre a helyre. Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az ÚR -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek. Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket. Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel folyamodtok hozzám. Megtaláltok engem - így szól az ÚR -, jóra fordítom sorsotokat, összegyűjtlek benneteket minden nép közül és minden helyről, ahová szétszórtalak - így szól az ÚR -, és visszahozlak erre a helyre, ahonnan fogságba vitettelek benneteket.

Jer 29,10-14.

BIZALOM

Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr -: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok. (Jer 29,11)

Bár csak 16 éves vagyok, szembesülök a valósággal, hogy a mai világ tele van rettegéssel és erőszakkal. Nem számít, mi történik az életemben, mert úgy tűnik, hogy ezek a tényezők a realitások. Nem emlékszem, mikor ébredtem utoljára úgy, hogy nem láttam egyetlen hírt sem lövöldözésről vagy valamilyen terrorcselekményről. Néha úgy érzem, hogy a sötétség elborít. Nehéz látni Isten világosságát, és bízni a jövő reménységében.
Első éves gimnazista vagyok, de már azt kérdezgetik tőlem, mit akarok csinálni a jövőben. Hezitálok mielőtt válaszolok, mert fogalmam sincs, hogy mit akarok. A mai ige emlékeztet, hogy az Úrnak mindenki számára van terve. Isten mindnyájunkat arra teremtett, hogy beteljesítsünk egy küldetést. Gyakran elgondolkodom azon, vajon mi az én rendeltetésem. Hogyan akarja Isten, hogy a világot megváltoztassam? Annak ellenére, hogy még nem ismerem azt az utat, amelyet Isten készített nekem, bizonyos örömöt jelent, hogy tudom, terve van velem.
Istennek terve van mindnyájunkkal a világon: a békéért, nem a háborúért; a szeretetért, nem a gyűlöletért. Mindannyian megtalálhatjuk a békét, ha megtanuljuk megnyitni a szívünket, és bízni tudunk Isten akaratában.

Imádság: Drága Urunk! Segíts, hogy felismerjük ajándékaidat az életünkben. Ámen.

Amikor bízom Isten tervében, békességre lelek.
Noah Saffer (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A FEGYVERES ERŐSZAK ÁLDOZATAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 December
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek