2018. december 26. szerda

"Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek. Miért nézed a szálkát atyádfia szemében, a magad szemében pedig miért nem veszed észre még a gerendát sem? Vagy hogyan mondhatod akkor atyádfiának: Hadd vegyem ki szemedből a szálkát! - mikor a magad szemében ott a gerenda. Képmutató, vedd ki előbb saját szemedből a gerendát, és akkor majd jól fogsz látni ahhoz, hogy kivehesd atyádfia szeméből a szálkát."

Mt 7,1-5.

AZ ARANYHAL-AKVÁRIUM

Jézus ezt mondta: Az embereknek lehetetlen, de Istennek nem, mert Istennek minden lehetséges. (Mk 10,27)

Gyermekkoromban elgondolkodtam, vajon miért akarnak sokan olyan kicsi, unalmas állatot tartani, mint az aranyhal. Aztán, mikor egy iskolai kiránduláson elmentünk a botanikus kertbe, megláttam egy halakkal teli tavat, és egy ragyogóan színes példány tűnt elő a vízből. Meglepett, mikor megtudtam, hogy ez egy aranyhal. "Az aranyhalak nem kisebbek?" - kérdeztem. "Egyáltalán nem" - válaszolta a vezető. "Némelyik aranyhal ennél is nagyobbra megnő. A környezetük méretétől függ."
Évek múlva megértettem a mélyebb tanulságot. Saját világképünk korlátozhatja a Krisztus által kínált korlátlan lehetőségeket. Én is olyan voltam, mint aranyhal az akváriumban, aki képtelen meglátni a lehetőséget a növekedésre! Még ennél is rosszabb, hogy "bezártam" másokat kis akváriumokba, mikor jelentéktelennek vagy unalmasnak bélyegeztem őket!
A Krisztus erejébe vetett hitem megtanít, hogy sokkal többet érhetek el, ha elengedem a saját korlátaimat, és átúszom a határokon, amelyeket magamnak építettem. Tágabb értelemben megláthatom mások növekedési lehetőségeit, és a kis akváriumból a lehetőségek óceánjába helyezhetem őket. Képzeljünk csak el egy világot, ahol az emberek hiszik, hogy Krisztussal minden lehetséges. Ámulatba ejtő dolgokat vihetnénk végbe.

Imádság: Mindenható Urunk! Adj nekünk tágabb látókört, hogy meglássuk minden teremtményed egyediségét! Ámen.

Krisztussal a lehetőségeim korlátlanok.
Nelson Nwosu Chidera Omoregbe (Anambra, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK, HOGY ISTEN SZEMÉVEL LÁSSUK A VILÁGOT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek