2019. január 4. péntek

Megjönnek majd, és ujjonganak Sion magaslatán, élvezik az ÚRtól kapott javakat: a gabonát, a mustot és az olajat, a juhokat és a marhákat. Olyan lesz a lelkük, mint az öntözött kert, és nem hervadoznak többé.
Akkor táncolva örül majd a szűz, örülnek az ifjak a vénekkel együtt. Gyászukat örömre fordítom, megvigasztalom őket, örömet szerzek nekik a kiállott szenvedés után.
A papokat bőséggel árasztom el, népem pedig jóllakik javaimmal - így szól az ÚR.

Jer 31,12-14.

VIGASZ A VESZTESÉG UTÁN

Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak. (Mt 5,4)

Mindig szerettem volna gyermekeket. Házasságunk első éve után tudtuk meg, hogy első gyermekünket várjuk. Két héttel később azonban elveszítettük a kicsit, és a bánat felhője vett körül minket. Szinte hihetetlen, mennyire szorosan kapcsolódtunk már ehhez a bennem fejlődő kis élethez abban a rövid tizenhárom napban. Örvendezve megosztottuk a jó hírt barátainkkal és családtagjainkkal. Most pedig gyászolnunk kellett a gyermeket, akit soha nem lesz lehetőségünk megismerni.
Sok könnyet hullattam az elveszített baba és a vele elvesztett álmok miatt, hogy magunkhoz szoríthatjuk, hallhatjuk majd első szavait, láthatjuk, ahogy felcseperedik, és önálló személyiséggé fejlődik. Fogalmunk sem volt, vajon lesz-e még egészséges terhességem, és ez nyomasztó és ijesztő volt. Leszünk-e még valaha szülők egyáltalán?
Szomorúságunk és szenvedésünk mellett azonban áldásokban is volt részünk. A gyülekezet, családunk és barátaink együtt érző szeretettel vettek körül és vigasztaltak. A megosztott fájdalomban jobban megismertük egymást a férjemmel, jobban bíztunk egymásban, és elmélyült a kapcsolatunk Istennel. Krisztusban erőt nyertünk a továbblépéshez. Végül két egészséges gyermekünk született, de Isten jelenléte a szomorúság idején bizonyossá tette, hogy bármi történik, ő mindig jó.

Imádság: Urunk, köszönjük, hogy megvigasztalsz gyászunkban, és közelebb kerülhetünk hozzád. Ámen.

Isten megvigasztal, mikor szomorúak vagyunk.
Kate Underwood (Kentucky, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ELVESZTETTÉK MAGZATUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Január
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek