2019. január 6. vasárnap

Nagy volt az örömöm az Úrban, hogy végre felbuzdultatok a velem való törődésre. Mert gondoskodtatok volna, de nem volt rá alkalmatok. Nem a nélkülözés mondatja ezt velem, mert én megtanultam, hogy körülményeim között elégedett legyek. Tudok szűkölködni és tudok bővölködni is, egészen be vagyok avatva mindenbe, jóllakásba és éhezésbe, a bővölködésbe és a nélkülözésbe egyaránt. Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem.

Fil 4,10-13.

A HELYREÁLLÍTÁS ISTENE

Az Úr pedig jóra fordította Jób sorsát, miután Jób imádkozott barátaiért, és kétszeresen visszaadta az Úr Jóbnak mindazt, amije volt. (Jób 42,10)

1995 januárjában családunk nehéz időszakon ment keresztül. Miközben szabadságunkat töltöttük, az egyik reggel arról értesítettek, hogy az autónkat megrongálták, és a házunkat felgyújtották, mely majdnem földig égett. Mindössze annyi holmink maradt, ami a bőröndjeinkben és rajtunk volt.
Ebben a válságos időben Isten segítő keze támogatott minket. A gyülekezetünk éppen üres szolgálati lakásában húzhattuk meg magunkat. Nagyon kényelmes szállást találtunk itt, és hat hónapig ingyen biztosították ezt számunkra. Egy hívő barátunk adománygyűjtést szervezett, melyet hálás szívvel fogadtunk. Egy másik barátunk egy Bibliát ajándékozott, melyet azóta is nagy becsben tartok. Bár nagyon sok számunkra értékes holmit elveszítettünk, életünk biztonságban volt, és olyan sok szeretetet tapasztaltunk meg, amelyet soha nem fogunk elfelejteni.
Most egy két és fél hektáros területen élünk vidéken. Isten áldásait naponta tapasztaljuk, és megtanultuk, hogy nincs olyan nagy veszteség, amelyet Isten ne tudna pótolni.

Imádság: Köszönjük, Istenünk, hogy mindig rajtunk van a szemed, különösen az élet küzdelmeiben. Ámen.

Isten a legnehezebb körülmények között is biztosít szeretetéről.
Margaret Young (Új-Dél-Wales, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ELVESZÍTETTÉK OTTHONUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Január
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek