2019. január 9. szerda

Halljátok az ÚR igéjét, Jákób háza és Izráel házának minden nemzetsége!
Ezt mondja az ÚR: Mi rosszat találtak bennem őseitek, hogy eltávolodtak tőlem? Hitványságok után jártak, és maguk is hitványakká váltak.
Nem kérdezték: Hol van az ÚR, aki kihozott bennünket Egyiptom földjéről, és vezetett bennünket a pusztaságban, a sivár és szakadékos földön, a szikkadt és veszélyes földön, ahol nem járt senki, és ember nem lakott?
Dúsan termő országba hoztalak benneteket, hogy élvezzétek gyümölcsét és javait. De amikor bejöttetek, országomat tisztátalanná, örökségemet utálatossá tettétek.
A papok nem kérdezték: Hol van az ÚR? A törvény magyarázói nem ismertek engem, a vezetők hűtlenül elhagytak engem, a próféták Baal nevében prófétáltak, és haszontalanságok után jártak.

Jer 2,4-8.

NÉZZ KÖRÜL!

Mi rosszat találtak bennem őseitek, hogy eltávolodtak tőlem? Hitványságok után jártak, és hitványakká váltak. (Jer 2,5)

Van egy páros babakocsink az ikerlányaink számára. A masszív teteje alaphelyzetben ernyőként magasodik a fejük fölé, de előre is lehet húzni, hogy védje az arcukat. A múltkor, amikor elvittük őket az állatkertbe, valamilyen okból - ezt csak a négyévesek tudják - elhatározták, hogy az ernyőt a látogatás ideje alatt a szemük elé húzzák. Felhúztam nekik, és izgatottan magyaráztam: "Nézzétek csak, milyen nagyok azok a zsiráfok!". De a négy kicsi kéz azonnal kinyúlt, és lehúzta az ernyőt. Csodálatos dolgok vették körül őket, de ők mindent elmulasztottak. Nagyon bosszantó volt az ott eltöltött három óra.
De ki vagyok én, hogy panaszkodjak? Hányszor szólt hozzám így Isten: "Nézd csak az ígéreteimben lévő vigasztalást!" De visszautasítottam, mert nem olvastam a Bibliát. Vagy azt mondta: "Olyan sok mindent adhatok neked", én pedig ábrándoztam helyette. Isten azt mondja: "Tehetsz olyan dolgokat, melyek nem csak most lesznek áldásodra, de kincseket gyűjtenek a mennybe is", én pedig más dolgokra tékozlom az időmet. Hányszor húztam le én is a szemellenzőt magam elé!
Isten annyi sok bizonyossággal és áldással vett körül minket! Ha hittel megragadjuk őket, mi is hirdethetjük: "Nézzétek csak az áldásoknak a nagyságát!"

Imádság: Drága Urunk, add, hogy szívünk legyen nyitott temérdek áldásod felé! Ámen.

Szeretném észrevenni minden nap Isten sok áldását.
Bob LaForge (New Jersey, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÁLLATKERTI GONDOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek