2019. január 10. csütörtök

Öltsetek tehát magatokra - mint Isten választottai, szentek és szeretettek - könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is. Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent.

Kol 3,12-14.

HELYREIGAZÍTÁS SZERETETTEL

Éljetek... teljes alázatossággal, szelídséggel és türelemmel; viseljétek el egymást szeretettel (Ef 4,2)

Nemrégiben olvastam egy cikket a dél-afrikai északi Natal tartományban élő törzsről. A törzsi szokás szerint, ha valaki rosszat vagy sérelmes dolgot tett másoknak, a törzs lakói a falu közepére viszik az elkövetőt, és ott körbeveszik. Két napon keresztül sorolják azután a vétkesnek mindazokat a jó dolgokat, amelyeket eddig tett. Ennek a rituálénak a célja, hogy helyreigazítsák, és azt bizonyítsák, hogy ő valójában egy jó ember.
Azt gondolom, nagyon gyakran hajlunk arra, hogy szívtelenül bánjunk másokkal, különösen, ha hibáztak. Gondoskodunk arról, hogy folyton emlékeztessük őket hibáikra. Még a gyermeknevelésben is bizony sokszor inkább a negatív dolgokat hangsúlyozzuk, mint a pozitívokat.
A Biblia azonban a szeretetről tanít. A Mt 22,39-ben Jézus azt mondja: "Szeresd felebarátodat, mint magadat." A Gal 6,1 arra int: "...ha valakit tetten is érnek valamilyen bűnben, ti, akik lelki emberek vagytok, igazítsátok helyre az ilyet szelíd lélekkel". Bánjunk úgy másokkal, ahogyan szeretnénk, hogy velünk bánjanak! Amikor így teszünk, Jézus példáját követjük, aki érdemtelenül is szeret minket.

Imádság: Istenünk, megvalljuk, hogy nem vagyunk tökéletesek. Taníts követnünk könyörületességed példáját! Ámen.

Ha szeretettel vesszük körbe az embereket, ez gyógyulást hoz a közösségnek.
Narda Vargas (Dominikai Köztársaság)

IMÁDKOZZUNK DÉL-AFRIKA NÉPÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Január
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek