2019. január 12. szombat

"Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Ugyan ki az közöttetek, aki ha kenyeret kér a fia, követ ad neki, vagy ha halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle?"

Mt 7,7-11.

KIÁLTÁSUNKAT MEGHALLGATJA

Az Úr szeme látja az igazakat, füle meghallja kiáltásukat. (Zsolt 34,16)

A hét folyamán a feleségem vigyáz két unokánkra. Colton, a fiatalabbik, 2 éves, még nem nagyon tud beszélni, így ha meg is találja a megfelelő szót, egyúttal sírni is kezd. Nagyon szereti játékvonatát, és sír, ha nem találja. Bármi is legyen a könyörgés tárgya, válaszolunk rá, mert szeretjük.
Ebben a tekintetben Isten sem különbözik. Isten gondoskodik rólunk, és válaszol segélykiáltásunkra. Isten képes meghallgatni kiáltásomat sokmillió más emberével egy időben. Időnként Colton nyűgösebb, mint általában, és kifárasztja nagymamáját. Isten azonban erősebb a feleségemnél. A mi segélykiáltásunk sohasem fárasztja ki Istent.
Néhány könyörgésem jelentéktelennek tűnhet, de Istent nem csak az abszolút krízisben vagy vészhelyzetben érhetjük el. Bármikor fordulhatunk hozzá, ahogyan egy kisgyerek tenné, és én is ezt teszem. Ahogy a szülők, Isten egyaránt meghallgatja kis aggodalmainkat és súlyos problémáinkat. Isten könyörgéseimre adott válaszában mindig a javamat szolgálja, akár egyetértek vele, akár nem. Mint minden szülő, Isten is szeret jó ajándékokat adni nekünk.

Imádság: Drága Atyánk, hálát adunk, hogy meghallgatod segélykiáltásunkat, és válaszolsz is rá. Ámen.

Isten minden szükségemben meghallgat.
Martin Wiles (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK GYEREKEKRE VIGYÁZNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Január
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek