2019. január 13. vasárnap

Testvéreim, amikor dicsőséges Urunkba, a Jézus Krisztusba vetett hitetek szerint éltek, ne legyetek személyválogatók. Mert ha belép hozzátok a gyülekezetbe fényes ruhában egy aranygyűrűs férfi, és ugyanakkor egy szegény is belép kopott ruhában, és ti arra figyeltek, aki a fényes ruhát viseli, sőt ezt mondjátok neki: "Te ülj ide kényelmesen", a szegényhez pedig így szóltok: "Te állj oda", vagy "Ülj le ide a zsámolyomhoz", nem kerültetek-e ellentmondásba önmagatokkal, és nem lettetek-e gonosz szándékú bírákká? Figyeljetek csak ide, szeretett testvéreim: vajon nem Isten választotta-e ki azokat, akik a világ szemében szegények, hogy hitben gazdagok legyenek, és örököljék azt az országot, amelyet Isten az őt szeretőknek ígért. De ti megszégyenítettétek a szegényt. Vajon nem a gazdagok hatalmaskodnak-e rajtatok, nem ők hurcolnak-e titeket törvény elé? Nem ők káromolják-e azt a szép nevet, amelyről titeket elneveztek? Ha ellenben betöltitek a királyi törvényt az Írás szerint: "Szeresd felebarátodat, mint magadat!" - helyesen cselekesztek. De ha személyválogatók vagytok, bűnt követtek el, és a törvény mint törvényszegőket marasztal el titeket.

Jak 2,1-9.

MINDENKIT ÜDVÖZÖLNI

Akit "Nincs irgalom"-nak hívnak, ahhoz irgalmas leszek, a "Nem népem"-nek ezt mondom: Népem vagy, ő pedig ezt mondja: Én Istenem! (Hós 2,25)

Van egy férfi a gyülekezetünkben, aki minden vasárnapi istentisztelet előtt az utolsó padba ül, és üdvözöl mindenkit, aki bejön, függetlenül attól, hogy idegen, új látogató, vagy hajléktalan. Ha nem ismeri a látogatót, akkor bemutatkozik, és megkérdezi a látogató nevét. Amikor a béke jelének megosztására kerül sor, odamegy hozzájuk, és kezet fog velük.
Tetszik ennek az embernek a lelkülete. Ez Jézus lelkülete, mert Jézus kész mindnyájunkat elfogadni, körülményeinktől függetlenül. Urunk nevünkön szólít és kézen fog bennünket. Jézus mindenkit szeretett és szívesen fogadott, aki a tanítását és az örök élet ígéretét hallani akarta. Azért imádkozom, hogy az ő példáját kövessem, nemcsak vasárnaponként, hanem a hét minden napján.

Imádság: Irgalmas Istenünk, hálát adunk, hogy elküldted nekünk Fiadat, Jézus Krisztust, hogy általa megmutasd az élet útját. Segíts az ő példáját követnünk, és kedveseknek lennünk mindenkivel! Ámen.

Isten szeret engem és név szerint ismer.
Monica A. Andermann (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK A KIREKESZTETTEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Január
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek