2019. január 14. hétfő

Amikor Jézus beszállt a hajóba, követték őt a tanítványai. És íme, nagy vihar támadt a tengeren, úgyhogy a hajót elborították a hullámok. Ő pedig aludt. Tanítványai odamentek hozzá, felébresztették, és ezt mondták: "Uram, ments meg minket, elveszünk!" De ő így szólt hozzájuk: "Mit féltek, ti kicsinyhitűek?" Majd felkelt, ráparancsolt a szelekre és a tengerre, és nagy csend lett. Az emberek pedig elcsodálkoztak, és ezt mondták: "Ki ez, hogy a szelek is, a tenger is engedelmeskednek neki?"

Mt 8,23-27.

UGYANABBAN A HAJÓBAN

Jézus így szólt hozzájuk: Mit féltek, ti kicsinyhitűek? Ekkor felkelt, ráparancsolt a szelekre és a tengerre, és minden elcsendesült. (Mt 8,26)

Isten kegyelméből éppen befejeztem az általános iskolát, és a régió legjobbja lettem. Mindenki örült, és emlékszem, hogy a barátaim hányszor mondták, hogy Isten jó hozzám, de én gondterhelt voltam. Elmém nem hagyott nyugodni, és az álom messze elkerült. Bár sikerrel befejeztem a tanulmányaimat, és továbbtanulhattam egy nemzeti iskolában, féltem, hogy a családom nem tudja kifizetni a költségeim. Megnyugvást adott, hogy Isten velem van, de a családom anyagi krízisben volt.
Amikor Jézus és a tanítványok átkeltek a tó másik oldalára, a tanítványok tudták ugyan, hogy Jézus velük van a hajóban, mégis aggódtak. Mi is hasonlóan viselkedünk. Jézus "velünk van a hajóban", de amikor gondjaink vannak, akkor elfelejtjük, hogy az ő jelenléte fontosabb, mint a probléma. Jézus aludt egész idő alatt, mert tudta, hogy nincs ok az aggodalomra. Amikor felébresztették, azt mondta: "Mit féltek, ti kicsinyhitűek?" Azután megszelídítette a szelet, és nyugalom lett.
Végül is ösztöndíjat kaptam, ami kitartott a 4 éves képzésem alatt. Ha arra gondolunk, hogy "Jézus is a hajóban van", akkor bízhatunk benne, hogy lecsillapítja a viharokat.

Imádság: Atyánk, segíts, hogy emlékezzünk, ki vagy te, és hogy mindig velünk vagy, még a nehéz időkben is. Ámen.

Jézus ma is velem van a "hajóban".
Mary Nyokabi Penparadise (Kiambu, Kenya)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKINEK ANYAGI NEHÉZSÉGET OKOZ A TOVÁBBTANULÁS!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Január
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek