2019. január 18. péntek

Szombat elmúltával, a hét első napjának hajnalán, elment a magdalai Mária és a másik Mária, hogy megnézzék a sírt. És íme, nagy földrengés volt, az ÚR angyala leszállt a mennyből, odament, elhengerítette a követ, és leült rá. Tekintete olyan volt, mint a villámlás, és ruhája fehér, mint a hó. Az őrök a tőle való félelem miatt megrettentek, és szinte holtra váltak. Az asszonyokat pedig így szólította meg az angyal: "Ti ne féljetek! Mert tudom, hogy a megfeszített Jézust keresitek. Nincsen itt, mert feltámadt, amint megmondta. Jöjjetek, nézzétek meg azt a helyet, ahol feküdt. És menjetek el gyorsan, mondjátok meg a tanítványainak, hogy feltámadt a halottak közül, és előttetek megy Galileába: ott meglátjátok őt. Íme, megmondtam nektek!" Az asszonyok gyorsan eltávoztak a sírtól, félelemmel és nagy örömmel futottak, hogy megvigyék a hírt tanítványainak. És íme, Jézus szembejött velük, és ezt mondta: "Legyetek üdvözölve!" Ők pedig odamentek hozzá, megragadták a lábát, és leborultak előtte. Ekkor Jézus így szólt hozzájuk: "Ne féljetek: menjetek el, adjátok hírül atyámfiainak, hogy menjenek Galileába, és ott meglátnak engem."
A tizenegy tanítvány pedig elment Galileába arra a hegyre, ahova Jézus rendelte őket. Amikor meglátták őt, leborultak előtte, pedig kétségek fogták el őket. Jézus hozzájuk lépett, és így szólt: "Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig."

Mt 28,1-10,16-20.

ISTEN BIZTOSÍT MINKET

Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! (Ézs 41,10)

Villámok cikáztak, és mennydörgés rázta meg az eget, amikor Seattle-ből Duvallba, Washington államba tartottunk autónkkal. A hátsó ülésen sírva fakadt félelmében a kis unokahúgom. Amikor hátrafordultam, láttam a reszkető testét és az arcán legördülő könnycseppeket. Tehetetlennek éreztem magam, mivel nem értem őt el az első ülésről. Hirtelen kezdett alábbhagyni a sírása. Megint megfordultam, és láttam, ahogy Palmer, a kis unokám gyengéden simogatja unokahúgom karját, és ezt mondogatja: "Nincs semmi baj, Kayla. Gondolj valami viccesre. Emlékszel, hogy megvertük a versenyben a többi unokatesót?" Kayla felkuncogott és bólintott. A villámlás és dörgés csak erősödött ezután, és még egy órán át tartott, de Kayla nem sírt, mert Palmer átkarolta, és közben csitította.
Mosolyogtam, és büszke voltam Palmerra. Arra gondoltam, Isten milyen gyakran megnyugtat, amikor félek. Isten gyermekeként tudom, hogy a válság és nehézség idején ő átölel és megvigasztal. Ez arra emlékeztet, ahogy Isten biztosította az izraelitákat: "Ne félj, mert én veled vagyok." Jézus újra megerősítette ezt az ígéretet: "Én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig." Jézus védelmének és vigasztalásának ígérete biztosít arról, hogy minden rendben lesz.

Imádság: Istenünk, köszönjük állandó jelenlétedet és szavadat, mellyel védelmet és vigaszt adsz. Ámen.

Félelem és kétség idején Isten ígéretére támaszkodhatok.
Arlene Rains Graber (Kansas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK GYAKRAN FÉLNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek