2019. január 19. szombat

Péter és János felment a templomba, a délutáni imádkozás idejére, délután három órára. Arra vittek egy születése óta sánta férfit, akit napról napra letettek a templomnak abba a kapujába, amelyet Ékes-kapunak hívtak, hogy alamizsnát kérjen a templomba menőktől. Amikor meglátta, hogy Péter és János be akar menni a templomba, alamizsnát kért tőlük. Péter pedig Jánossal együtt rátekintett, és azt mondta: "Nézz ránk!" Ő felnézett rájuk, remélve, hogy kap tőlük valamit. Péter ekkor így szólt hozzá: "Ezüstöm és aranyam nincsen, de amim van, azt adom neked: a názáreti Jézus Krisztus nevében, kelj fel, és járj!" És jobb kezénél fogva felemelte, annak pedig azonnal megerősödött a lába és a bokája, felugrott, talpra állt, és járt. Bement velük a templomba is, járkált, ugrándozott, és dicsérte az Istent. Látta őt az egész nép, amint járkál, és dicséri az Istent. Felismerték, hogy ő az, aki alamizsnáért szokott ülni a templom Ékes-kapujában. És félelemmel telve csodálkoztak azon, ami vele történt.

ApCsel 3,1-10.

ISTEN KÉPES RÁ

Jézus mondja: Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. (Lk 11,9)

Amikor a gyerekeim még óvodások voltak, gyakran kértem őket, hogy pakolják el a játékaikat, vagy ágyazzanak be. Időnként azt válaszolták, hogy még túl kicsik ehhez, pedig már elég nagyok voltak elvégezni a feladatot. Még nem álltak készen elfogadni a felelősséget, ami a képességeikkel jár.
Gyermekként talán mi is mondtuk, hogy túl kicsik vagyunk valamit megtenni. Felnőttként ezt már úgy fogalmazzuk meg, hogy képtelenek vagyunk valamire. De ha azt állítjuk, hogy nem tudunk valamit elvégezni, akkor sokfajta lehetőséget ki is zárunk az életünkből azáltal, hogy még csak nem is próbálkozunk. És túl gyakran mondjuk azt, hogy nem tudjuk megcsinálni a feladatot, amikor valójában azt kellene őszintén bevallanunk, hogy nem akarjuk elvégezni különböző okok miatt.
Amikor Péter azt kérte a béna embertől, hogy álljon fel és járjon, ő - hála Istennek - nem úgy válaszolt, hogy nem tud. Hitte, hogy Isten hatalma meggyógyította őt; felállt, ugrándozott, és Istent dicsőítette. Nem akarom korlátozni azokat a lehetőségeket, amiket Isten nekem szán, vagy kizárni az áldásokat, és minden próbálkozás nélkül azt mondani, hogy képtelen vagyok rá. Istennek minden lehetséges (Mt 19,26).

Imádság: Urunk, nyisd meg szemünket azokra, amik számunkra lehetetlennek tűnnek, de általad megtörténhetnek. Ámen.

Milyen lehetőséget készít Isten ma számomra?
David McCain (Louisiana, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKBŐL HIÁNYZIK AZ ÖNBIZALOM!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek