2019. január 21. hétfő

"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű."

Mt 11,28-30.

TEHER NÉLKÜL

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz! (Zsolt 55,23)

Az ifjúsági csoportunk tagjait súlyos terhek és aggodalmak feszítették. Mikor elmentünk az aktuális havi túránkra, a vezetők jó lehetőséget láttak arra, hogy segítsenek a tiniknek az Úrra bízni aggodalmaikat. Minden fiatal kapott egy hátizsákot és egy üveg vizet a rövid túrára. Sokan azon tanakodtak, vajon mit rejtenek a hátizsákok, mert olyan nehezek voltak.
Félúton a fiatalok kinyithatták a hátizsákokat, amiben néhány téglát találtak. Többen panaszkodtak, hogy miért kellett felesleges terheket cipelni, de mások egyből rájöttek a tanulságra. Megkértük őket, hogy vegyék ki a téglákat, és írják rá a terheiket, aggodalmaikat, gondjaikat. "Iskolai stressz", "anyagi kérdés", "szülők válása", "megtört barátságok", és a "jövőm" - ezek szerepeltek a téglákon. Mikor felértünk a hegytetőre, a fiatalok letérdeltek, hogy a hatalmas kereszt elé tegyék a téglákat, és elmondják azokról személyes imádságukat Istennek.
Végül mindenki felállt, és együtt imádkoztunk a kereszt körül - azokra a terhekre ráállva, amiket előbb a hátunkon vittünk. Hazafelé a kirándulás sokkal könnyedebb és örömtelibb volt, miközben mindenki felidézte Isten gondoskodását.

Imádság: Könyörületes Istenünk, köszönjük, hogy felemelsz minket, és erőt adsz nekünk. Ámen.

Az aggodalmaskodástól megszabadulhatok, mikor a kereszt elé teszem a terheket.
Michael Medeiros (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK A TINÉDZSEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Január
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek