2019. január 23. szerda

Boldog ember az, aki a kísértés idején kitart, mert miután kiállta a próbát, elnyeri az élet koronáját, amelyet az Úr megígért az őt szeretőknek. Senki se mondja, amikor kísértésbe jut: az Isten kísért engem, mert az Isten a gonosztól nem kísérthető, és ő maga sem kísért senkit a gonosszal. Mert mindenki saját kívánságától vonzva és csalogatva esik kísértésbe. Azután a kívánság megfoganva bűnt szül, a bűn pedig kiteljesedve halált nemz. Ne tévelyegjetek, szeretett testvéreim.

Jak 1,12-16.

HITBEN GAZDAG

Boldog ember az, aki a kísértés idején kitart, mert miután kiállta a próbát, elnyeri az élet koronáját, amelyet az Úr megígért az őt szeretőknek. (Jak 1,12)

A feleségemmel sokszor küszködünk, hogy kijöjjünk a kis jövedelmünkből. Ki kell fizetnünk az albérletet, a rezsit, gyógyszert, élelmiszert és minden mást, ami a mindennapi élethez szükséges. Próbálunk előre tervezni, hogy csak olyan dolgokat vegyünk, amelyekre tényleg szükségünk van. Bevásárló listát készítünk, és ahhoz tartjuk magunkat. Így elég lesz a keret, hogy megéljünk, és még a váratlan kiadásokra is maradjon. Ez a rendszer jól működik egy nagy kivétellel. Nehéz ragaszkodni a listához, mikor annyi dolog van a listán kívül is, ami jól néz ki; dolgok, amiket igazán szeretnénk, de nem engedhetünk meg magunknak. Sohase könnyű leküzdeni a kísértést, hogy az ösztöneink szerint vásároljunk; ehhez fegyelmezettségre van szükség.
Keresztényként is próbálunk fegyelmezetten élni. Minden nap olvassuk a Bibliát, arra koncentrálunk, amire tényleg szükségünk van, és hálát adunk azért, amink van, ahelyett hogy azon aggódnánk, amink nincs. A havi költségvetéshez hasonlóan a hitéletet is könnyebb fegyelmezetten gyakorolni. Megtanultuk, hogy nem az számít, hogy mit akarunk, hanem, hogy mink van. A hitbeli gazdagság értéke felbecsülhetetlen.

Imádság: Drága Urunk, segíts elkerülni az evilági kívánságokat, és e helyett kincseket gyűjteni benned. Ámen.

Az anyagi dolgok múlandók, de a lelki gazdagság örökké tart.
Mark A. Carter (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK FIX JÖVEDELEMBŐL ÉLNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Január
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek