2019. január 26. szombat

Az ünnep utolsó nagy napján felállt Jézus, és így kiáltott: "Ha valaki szomjazik, jöjjön hozzám, és igyék! Aki hisz énbennem, ahogy az Írás mondta, annak belsejéből élő víz folyamai ömlenek!" Ezt pedig a Lélekről mondta, akit a benne hívők fognak kapni, mert még nem adatott a Lélek, mivel Jézus még nem dicsőült meg.

Jn 7,37-39.

AHOL VÍZ FAKAD

Az Úr vezet majd szüntelen; kopár földön is jól tart téged, és csontjaidat megerősíti. Olyan leszel, mint a jól öntözött kert, mint a forrás, amelyből nem fogy ki a víz. (Ézs 58,11)

Nagyon szeretem elnézni a hátsó udvarunkon keresztülfolyó kis csermelyt. Néha szárazság idején lassabban ugyan, de tovább folydogál. Csermelyek, patakok és folyók folyamatosan és mindig láthatóak a környékünkön. Gyakran elidőzöm egy gyors folyású patak mellett, és azon merengek, honnan jön ez a rengeteg víz? Mi tartja ezt állandóan mozgásban? Vajon honnan ered?
Mikor a patak fodrozódó vízét bámulom, fogalmam sincs róla, hol ered. Azonban azt jól tudom, hogy a lelkem számára hol fakad az éltető forrás. Ézsaiás arról beszél, hogy Isten olyan forrássá tesz minket, melynek vize sohasem apad el. A bennünk munkálkodó Isten azt ígéri, hogy szükségeinkről gondoskodik, és megerősít bennünket folyamatos áldásaival. Kegyelme és szeretete állandóan árad felénk, hasonlóan a sziklákon lezúduló végtelen mozgásban lévő vízhez.

Imádság: Élet forrása, köszönjük kiapadhatatlan kegyelmedet és szeretetedet. Mindezek hadd áradjanak belőlünk is, amikor másokat igyekszünk elérni és szolgálni! Ámen.

Isten szeretete olyan folyó, ami sohasem szárad ki.
Trina Stamey (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZÁRAZSÁG SÚJTOTTA VIDÉKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Január
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek