2019. január 31. csütörtök

Testvéreim, mit használ, ha valaki azt mondja, hogy van hite, de cselekedetei nincsenek? Vajon üdvözítheti-e őt egyedül a hit? Ha egy férfi- vagy nőtestvérünknek nincs ruhája, és nincs meg a mindennapi kenyere, valaki pedig ezt mondja nekik közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg, és lakjatok jól, de nem adjátok meg nekik, amire a testnek szüksége van, mit használ az? Ugyanígy a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában.

Jak 2,14-17.

KEZEK ÉS LÁBAK

A rókáknak barlangjuk van, és az égi madaraknak fészkük, de az Emberfiának nincs hova fejét lehajtania. (Lk 9,58)

Kivételesen hideg és esős volt az időjárás, amikor szokásos téli látogatásunkat tettük Kaliforniába. A sok vihar eredményeként több helyen is áradások és sárcsuszamlások voltak. A gyülekezetben, ahová időszakosan minden télen járunk, hallottunk a melegedő központról, amely jan. 1. és márc. 31. között éjszakánként nyitva áll, ha a hőmérséklet 2 fok alá süllyed vagy esik az eső. A hajléktalanok meleg ételt kapnak, fedett helyen alhatnak, és csomagolt ebéddel távozhatnak másnap reggel.
Az otthoni gyülekezetünkben férjemmel mi is szoktunk ételt és pénzt adományozni a helyi ételraktárnak és menedékhelyeknek, de itt most lehetőségünk volt, hogy "Jézus keze és lába" legyünk. A közösségi csarnok berendezése, az ételosztás, a vendégekkel való ismerkedés és a konyhai mosogatás segített olyan emberekkel kapcsolatot építeni, akikkel talán soha nem találkoztunk volna. Így ha az utcán találkozunk, már név szerint üdvözölhetjük őket és imádkozhatunk értük. Jézus azt a feladatot adta nekünk, hogy felruházzuk, tápláljuk, látogassuk testvéreinket és gondoskodjunk róluk: "Bizony, mondom néktek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg." (Mt 25,40)

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy a körülöttünk élők szükségeit enyhíteni tudjuk. Emlékeztess, hogy amit másokért teszünk, érted tesszük. Ámen.

Ha ma jót teszek valakivel, azt Istenért teszem.
Carolyn Lee Purdy (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK VÁROSUNK SEGÉLYSZOLGÁLATAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Január
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek