2019. február 6. szerda

Másnap ismét ott állt János két tanítványával együtt, és rátekintve Jézusra, aki arra járt, így szólt: "Íme, az Isten Báránya!" Meghallotta a két tanítvány, hogy ő ezt mondta, és követték Jézust. Jézus megfordult, és amikor meglátta, hogy követik őt, megszólította őket: "Mit kerestek?" Ők pedig ezt válaszolták: "Rabbi - ami azt jelenti: Mester -, hol van a lakásod?" Ő így szólt: "Jöjjetek, és meglátjátok." Elmentek tehát, meglátták, hol lakik, és nála maradtak azon a napon; körülbelül délután négy óra volt ekkor. A kettő közül, akik ezt hallották Jánostól és követték őt, András, Simon Péter testvére volt az egyik. Ő mihelyt találkozott testvérével, Simonnal, ezt mondta neki: "Megtaláltuk a Messiást" - (ami azt jelenti: Felkent). Odavitte Jézushoz, aki rátekintve így szólt: "Te Simon vagy, Jóna fia: téged Kéfásnak fognak hívni" - (ami azt jelenti: Jn. 1. Kőszikla).

Jn 1,35-42.

"KÖVESS ENGEM!"

Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét, és kövessen engem! (Mt 16,24)

Jézus arra hívott, hogy kövessük őt. Én jobban szeretném, ha ezt mondaná "higgy", az könnyebb. Kényelmesen ülhetek a szobámban, és mindenféle dologban hihetek: a szeplőtelen fogantatásban, a vízen járásban, az ötezer ember megvendégelésében, a keresztre feszítésben és a feltámadásban. Semmi bajom a hittel, amíg biztonságban ülhetek az íróasztalom mögött.
Jézus azt mondja: "Kövess engem!". De nem akaródzik követnem, mert akkor fel kell kelnem. Hátra kell hagynom dolgokat - meg kell válnom a kényelemtől, esetleg a családomtól és a barátaimtól is, talán fel kell adnom a munkámat és a kedvteléseimet is. A Bibliában Jézus követői mindezen dolgokat hátrahagyták. Jézus követése sokba kerülhet. Fájhat. De Jézus azt mondja, "kövess engem!".
Azonban nem tudom, fog-e nekem tetszeni a hely, ahova visz. Az hírlik róla, kétes emberekkel járkál: leprásokkal, prostituáltakkal és tolvajokkal. Ezek az emberek veszélyeztethetik a hírnevemet. Jézus követése veszélyes lehet. De Jézus azt mondja: tagadd meg magad, vedd fel a kereszted, kövess engem!
Tehát követem Jézust, amikor elhív a kényelmemből egy fejlődő országba vízszűrőket telepíteni, és a hajléktalanok közötti szolgálatra az orvoslás helyett. Felfedeztem, hogy hitből cselekedni gyakran nagy kockázattal jár, de a jutalom is nagy.

Imádság: Urunk, adj erőt és bátorságot követni téged! Ámen.

Hiszek Krisztusban vagy követem is őt?
Kevin Thomas (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK BÁTORSÁGÉRT, HOGY MERJÜK KÖVETNI JÉZUST!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek