2019. február 20. szerda

És láttam új eget és új földet, mert az első ég és az első föld elmúlt, és a tenger sincs többé. És a szent várost, az új Jeruzsálemet is láttam, amint alászáll a mennyből az Istentől, felkészítve, mint egy menyasszony, aki férje számára van felékesítve. Hallottam, hogy egy hatalmas hang szól a trónus felől: "Íme, az Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga az Isten lesz velük; és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak." A trónuson ülő ezt mondta: "Íme, újjáteremtek mindent". És így szólt: "Írd meg, mert ezek az igék megbízhatók és igazak!" És ezt mondta nekem: "Megtörtént! Én vagyok az Alfa és az Ómega, a kezdet és a vég. Én adok majd a szomjazónak az élet vizének forrásából ingyen. Aki győz, örökölni fogja mindezt, és Istene leszek annak, az pedig fiam lesz.

Jel 21,1-7.

A GYŐZELEM JELKÉPEI

Aki győz, azt öltöztetik fehér ruhába, annak a nevét nem törlöm ki az élet könyvéből. (Jel 3,5)

Mindig nagy lelkesedéssel olvastam az olimpikon atlétákról. A doppingvétségről szóló beszámolók, az igazságtalan bírókról és manipulált eredményekről szóló vádak miatt azonban kezdtem keresni a győzelem más példaképeit is.
Ma jobban szeretem a kicsi, de figyelemreméltó győzelmeket szemlélni, amelyek mellett gyakran elmegyünk. Magával ragadnak egy édesanya erőfeszítései, aki hajnalban kel, a kiszámíthatatlan tömegközlekedést használja, és hosszú utat tesz azért, hogy gyermekei számára megteremtse a betevőt. Csodálom annak az erőfeszítését, aki éveken át függőségben élt, de új életet kezdett. Ösztönző számomra egy Sao Paulo külvárosában élő kőműves élete, akinek mindkét lábát amputálták, felesége elhagyta, és mégis tovább folytatta hivatását. Újra megházasodott, és egy magas követelményekkel járó munkakörbe került.
A sportban és az életben is szeretem azokat a történeteket, amelyek szereplői elszántan és bátran legyőzik a kihívásokat. Talán azért használja az üldözött keresztények bátorítására a Jelenések szerzője korának győzelmi jelképeit (palástokat, koronákat), hogy kitartással és hittel győzedelmeskedjenek. Amikor Istenre tekintünk, képesek leszünk kitartani és győzni minden akadály fölött.

Imádság: Istenünk, adj bátorítást a nehézségek között! Segíts kitartanunk és benned győzelmet találni! Ámen.

Az akadályok arra hívnak, hogy hitünkben kitartsunk.
José Aparecido (Minas Gerais, Brazília)

IMÁDKOZZUNK A MINDENNAPOK HŐSEIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek