2019. február 21. csütörtök

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek. A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.

Fil 4,4-7.

KÖZEL A SEGÍTSÉG

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt. (Fil 4,6)

A telefon hangosan csengett egy nyári estén. Féltizenegy volt. Az Egészségügyi Központból telefonáltak, ahol a férjem lakott. Újra az intenzív osztályra vitték egy rövid kezelésre. Egy nehéz döntéssel kellett szembenéznem, és nagyon egyedül éreztem magam. Öltözzek fel, és menjek el a 40 percre levő kórházba? Mi van, ha a kezelés nem segít? Gyermekeim messze laknak. Kit hívhatnék ilyen későn, hogy jöjjön velem?
Cikáztak gondolataim, amikor a nővér szólt, hogy nem kell aggódnom. Férjem néhány órán belül visszatérhet az otthonba. Nem szükséges, hogy bejöjjek. Nyugtató szavai a fenti igeverset juttatták eszembe. Miután letettem a kagylót, arra kértem Istent, hogy legyen a férjemmel, és adjon nekem erőt. A férjem jobban lett, és visszatért az otthonba, én pedig hálát adtam.
A félelem és a bizonytalanság megtapasztalása során láttam, hogy Isten velem jár ezen az úton, és nem vagyok egyedül. Isten hűséges szeretete mindig elérhető. Imádságban minden nap Istenbe vethetjük bizalmunkat, hogy adjon erőt, vezetést és bölcsességet. Ezek tartanak meg, amikor a mindennapok bizonytalanságaival szembesülünk. Csupán kérnünk kell.

Imádság: Hűséges Istenünk, köszönjük, hogy szeretetedet és erődet ajánlod fel számunkra, amikor félünk. Segíts bíznunk benned! Ámen.

Isten minden egyes nap felruház erővel az útra.
Melinda Lazor (Connecticut, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÁPOLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Február
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek