2019. február 22. péntek

"Amikor pedig az Emberfia eljön az ő dicsőségében, és vele az angyalok mind, akkor odaül dicsősége trónjára. Összegyűjtenek eléje minden népet, ő pedig elválasztja őket egymástól, ahogyan a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. A juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja." "Akkor így szól a király a jobb keze felől állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek a világ kezdete óta számotokra elkészített országot. Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám. Akkor így válaszolnak neki az igazak: Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enned adtunk volna, vagy szomjazni, hogy innod adtunk volna? Mikor láttunk jövevénynek, hogy befogadtunk volna, vagy mezítelennek, hogy felruháztunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy elmentünk volna hozzád? A király így felel majd nekik: Bizony, mondom néktek, amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg."

Mt 25,31-40.

NYÚJTS SEGÍTŐ KEZET!

A király így felel majd nekik: Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg. (Mt 25,40)

Néhány évvel ezelőtt a nyári vakációm során Roanokéba (Virginia) mentem egy missziós útra. Egy csoport a gyülekezetemből, valamint 600 további diák és tanár szolgált a városban. A mi feladatunk az volt, hogy alakítsuk át egy helyi ingyenes klinika alagsori részét. Munkánk magába foglalta a termek kifestését és kitakarítását, szekrények összeszerelését, és egy nagyobb falszakaszon egy kép felfestését.
A munka nehéz volt, különösen akkor, amikor a légkondicionáló elromlott. Ennek ellenére jól haladtunk, és a munkánk végeredménye mindnyájunkat büszkeséggel töltött el. Egy ütött-kopott és koszos pincerészt sikerült átalakítanunk használható egészségügyi raktárrá a klinika számára. Ezt a munkát a gondnok egyedül nem tudta volna elvégezni. Bár nem közvetlenül a betegekért dolgoztunk, mégis könnyebbé tettük az ott dolgozók munkáját, és segítettünk, hogy még jobban szolgálhassák a város közösségét.
Az alagsorban végzett munka volt az egyik legnagyobb lelki tapasztalat az életemben. Segítségével könnyebben megláttam, hogyan válhat mindenféle munka a szolgálat eszközévé mások számára. Úgy, ahogy Jézus arról a Mt 25-ben beszélt.

Imádság: Istenünk, bocsásd meg, ha saját szükségeinket előtérbe helyezzük, és segíts neked szolgálnunk! Ámen.

Isten segítségével változást hozhatok valaki életébe.
Brendan Chase (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÓRHÁZI ÖNKÉNTESEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Február
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek