2019. február 23. szombat

Legyetek tehát türelemmel, testvéreim, az Úr eljöveteléig. Íme, a földművelő várja a föld drága gyümölcsét, és türelmesen várja, amíg az korai és késői esőt kap. Legyetek tehát ti is türelemmel, és erősítsétek meg a szíveteket, mert az Úr eljövetele közel van. Ne panaszkodjatok, testvéreim, egymásra, hogy el ne ítéltessetek! Íme, a bíró az ajtó előtt áll. Vegyetek példát, testvéreim, a szenvedésben és a türelemben a prófétákról, akik az Úr nevében szóltak. Íme, boldognak mondjuk azokat, akik tűrni tudtak a szenvedésekben. Jób állhatatosságáról hallottatok, és láttátok, hogyan intézte a sorsát az Úr; mert igen irgalmas és könyörületes az Úr. Mindenekelőtt pedig, testvéreim, ne esküdjetek se az égre, se a földre, se más egyébre. Hanem legyen a ti igenetek igen és a ti nemetek nem, hogy ítélet alá ne essetek.

Jak 5,7-12.

PANASZTÓL A MEGBOCSÁTÁSIG

Ne panaszkodjatok, testvéreim, egymásra! (Jak 5,9)

Egyik éjjel hirtelen heves szívverésre ébredtem, és még a torkom is kiszáradt. Rémálmomban a férjemmel egy családi kérdésben vitatkoztam. Valamikor régebben az egyik rokonom mélyen megbántott. Az idő múltával azt hittem, elfelejtettem az esetet, és megbocsátottam a rokonnak, aki ilyen mentális és érzelmi fájdalmat okozott nekem. Tudat alatt azonban még mindig nehezteltem a történtek miatt, és haragudtam rá, annyira mélyen, hogy folyamatosan panaszkodtam róla a férjemnek.
Ezen a bizonyos reggelen, a rossz álmom után Isten szólt hozzám Jakab fenti szavaival. Ahogy ezeken az igéken tűnődtem, elkezdtem megtapasztalni a szeretet tisztító lelkületét, amely az elmémbe és a szívembe hatolt, és magával hozta Isten békességét.

Imádság: Istenünk és Atyánk, szükségünk van a te gyógyító érintésedre. Segíts emlékeznünk számtalan áldásodra, hogy zsörtölődés és panaszkodás helyett szeretet és megbocsátás legyen az életünkben! Ámen.

Isten képes elvezetni engem a panasztól a megbocsátásig.
N. Vijaya Vani (Hyderabad, India)

IMÁDKOZZUNK A KONFLIKTUSSAL KÜZDŐ CSALÁDOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek