2019. február 27. szerda

Akkor Jézus így szólt a sokasághoz és tanítványaihoz: "Az írástudók és farizeusok a Mózes székébe ültek. Tehát mindazt, amit mondanak, tegyétek meg és tartsátok meg, de cselekedeteiket ne kövessétek, mert beszélnek ugyan róla, de nem teszik. Súlyos és elhordozhatatlan terheket kötnek össze, és az emberek vállára rakják, de maguk az ujjukkal sem akarják azokat megmozdítani. Mindent csak azért tesznek, hogy feltűnjenek az embereknek: megszélesítik imaszíjaikat, és megnagyobbítják ruhájuk bojtjait; a lakomákon az asztalfőn és a zsinagógákban a főhelyeken szeretnek ülni; szeretik, ha köszöntik őket a tereken, és ha mesternek szólítják őket." "De ti ne hívassátok magatokat mesternek, mert egy a ti mesteretek, ti pedig mindnyájan testvérek vagytok. Atyátoknak se szólítsatok senkit a földön, mert egy a ti Atyátok, aki a mennyben van. Ne hívassátok magatokat tanítóknak se, mert egy a ti tanítótok: a Krisztus. Aki pedig a legnagyobb közöttetek, az legyen szolgátok! Mert aki felmagasztalja magát, megaláztatik, és aki megalázza magát, felmagasztaltatik."

Mt 23,1-12.

CSENDES SZOLGÁLAT

Aki a legnagyobb közöttetek, az legyen a ti szolgátok. (Mt 23,11)

Mikor anyukám lakója lett egy ápolási otthonnak, alkalmam nyílt megfigyelni sok idősgondozót. Emlékszem, amikor először megláttam Mannyt. Nagyon keményszívű fickónak tűnt, de éppen az ellenkezőjének bizonyult. Mindennap Manny segít az anyukájának megebédelni. Gyöngéden és gondosan eteti, egyszerre mindig csak egy kis kanállal. Azt hiszem, türelme és odaadása táplálóbb a mamájának, mint bármi a tányéron. Figyeltem, ahogy a többi segítő is dolgozott - kevés pénzért, mégis szeretettel és odafigyeléssel - azokért az emberekért, akik túl gyengék voltak, hogy magukat ellássák. Sok bentlakó még csak értékelni sem tudta a segítségüket.
A helyi hírek néha beszámolnak hősökről, akik valamilyen nagy szolgálatot tettek, és megérdemlik, hogy ezért elismerjék őket. Azonban sokan vannak olyanok, akik csendben a háttérben szolgálják a körülöttük lévőket nap, mint nap. Ők soha sem fognak megjelenni az esti hírekben. Biztos vagyok benne, hogy ők nem tartják magukat nagynak, mégis, én úgy látom, ők úgy szolgálnak, ahogyan azt Krisztus tanította. Jézus szavaival ők a "legnagyobbak közöttetek", a hűséges és kitartó szolgálatuknak köszönhetően.

Imádság: Nyisd meg a szemünket, Jézus, hogy lássuk azokat, akik türelemmel és irgalommal szolgálnak. Segíts tanulni példájukból, hogy mi is alázatosan szolgálhassunk azoknak, akikkel találkozunk. Ámen.

Ha egyedül csak Isten látja a munkámat, az elég.
Andrea Woronick (Connecticut, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK IDŐS EMBEREKET ÁPOLNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Február
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek