2019. március 1. péntek

Mert ahogyan a test egy, bár sok tagja van, de a test valamennyi tagja, noha sokan vannak, mégis egy test, ugyanúgy a Krisztus is. Hiszen egy Lélek által mi is mindnyájan egy testté kereszteltettünk, akár zsidók, akár görögök, akár rabszolgák, akár szabadok, és mindnyájan egy Lélekkel itattattunk meg. Mert a test sem egy tagból áll, hanem sokból. Ha ezt mondaná a láb: "Mivel nem vagyok kéz, nem vagyok a test része", vajon azért nem a test része-e? És ha ezt mondaná a fül: "Mivel nem vagyok szem, nem vagyok a test része", vajon azért nem a test része-e? Ha a test csupa szem, hol lenne a hallás? Ha az egész test hallás, hol lenne a szaglás? Márpedig az Isten rendezte el a tagokat a testben, egyenként mindegyiket, ahogyan akarta. Ha pedig valamennyi egy tag volna, hol volna a test? Így bár sok a tag, mégis egy a test. Nem mondhatja a szem a kéznek: "Nincs rád szükségem", vagy a fej a lábaknak: "Nincs rátok szükségem!" Ellenkezőleg: a test gyengébbnek látszó részei nagyon is szükségesek, és amelyeket a test tisztességtelen részeinek tartunk, azokat nagyobb tisztességgel vesszük körül, és amelyek ékesség nélkül valók, azok nagyobb megbecsülésben részesülnek: az ékeseknek azonban nincs erre szükségük. Isten szerkesztette így a testet egybe: az alacsonyabb rendűnek nagyobb tisztességet adva, hogy ne legyen meghasonlás a testben, hanem kölcsönösen gondoskodjanak egymásról a tagok. És így ha szenved az egyik tag, vele együtt szenved valamennyi, ha dicsőségben részesül az egyik tag, vele együtt örül valamennyi. Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai.

1Kor 12,12-27.

MINDEN TAG ÉRTÉKES

A test gyengébbnek látszó tagjai nagyon is szükségesek. (1Kor 12,22)

Egy 20 kilós kukoricás zsákot cipeltem a házunkhoz vezető ösvényen. Mivel a megszokott gumicsizma helyett papucsot viseltem, megcsúsztam a kavicsos domboldalon. Nem sérültem meg, kivéve a kis lábujjamat, amelyre ráestem. Másnapra teljesen bekékült, és feldagadt. Bár időnként fel tudtam pócolni a lábam, mégis járkálnom kellett rajta napközben. Észrevettem, mennyire függ a testtartásom a kisujjamtól, amikor lépéskor ráhelyezem a testsúlyt, illetve amikor segíti az egyensúly megtartását. Több mint két hétig kellett figyelnem a járásomra, nehogy újra megsérüljek, és inkább a többi lábujjamat és a másik lábamat terheltem.
Most már mélyebben megértem, miről is beszél Pál apostol a Krisztus teste tagjainak leírásakor, miszerint a legkisebb tag is szükséges, és az egész test szenved, mikor az egyik tagja fáj. Ha ennyire törődöm a kisujjammal, jobban oda tudnék figyelni embertársaimra is, különösen azokra, akiket olyan könnyen mellőzök.

Imádság: Drága Istenünk, segíts támogatnunk Krisztus testének más tagjait, és figyelni azokra, akik úgy érzik, hogy velük nem törődnek. Ámen.

Ma hálás szeretnék lenni testem minden tagjának lehetőségeiért.
Confianza del Senor (Colón, Honduras)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEHEZEN TUDNAK JÁRNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Március
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek