2019. március 5. kedd

"Az az én parancsolatom, hogy úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket. Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja barátaiért. Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek. Többé nem mondalak titeket szolgáknak, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Titeket azonban barátaimnak mondalak, mert mindazt, amit hallottam az én Atyámtól, tudtul adtam nektek. Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon, hogy bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. "Ezeket azért parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást."

Jn 15,12-17.

BARÁTOK?

Az Úr ezt mondta: Íme, a tenyerembe véstelek be. (Ézs 49,16)

Miközben a beteg gyermekeimmel az orvosra várakoztunk, észrevettem valakit, akinek az arca nagyon ismerősnek tűnt. Amikor két gyerekével közelebb ért, megörültem, mert eszembe jutott a neve, és hogy még a középiskolában az egyik osztálytársam volt. Ami azonban egy izgalmas újra egymásra találás lehetett volna, hamarosan kellemetlen helyzetté alakult, mert ő nem emlékezett rám, még a nevemre sem, amikor bemutatkoztam. Annál inkább meghökkentem ezen, mivel egyike volt a Facebook-ismerőseimnek. Beláttam azonban, milyen könnyen felcserélődhettek volna a szerepek, akár én is lehettem volna az, aki nem emlékszik az ő nevére.
Ez az élmény felhívta a figyelmemet, milyen hálás lehetek, hogy olyan Istenem van, aki nemcsak a barátom, de akinek a tenyerébe van vésve a nevem. Csodálattal tölt el, hogy miközben én küszködöm azzal, hogy eszembe jusson néhány száz ismerős és korábbi munkatárs neve, Isten a Föld mind a 7,5 milliárd lakóját meghívja, hogy legyen a közeli barátja.
Azért imádkozom, hogy olyan bensőséges és személyes kapcsolatban legyek Istennel, hogy felismerjem a hangját, és kövessem akaratát minden nap.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy szeretsz és nevünkön szólítasz minket. Ámen.

Isten olyan barát, aki soha nem felejti el a nevemet.
Patrick C. Kadaali (Alberta, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A BARÁTAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Március
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek