2019. március 7. csütörtök

Hogy megismerjem őt és feltámadása erejét, valamint a szenvedéseiben való részesedést, hasonlóvá lévén az ő halálához, hogy valamiképpen eljussak a halottak közül való feltámadásra. Nem mintha már elértem volna mindezt, vagy már célnál volnék, de igyekszem, hogy meg is ragadjam, mert engem is megragadott a Krisztus Jézus. Testvéreim, én nem gondolom magamról, hogy már elértem, de egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért.

Fil 3,10-14.

NÉZZ ELŐRE!

Ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának Krisztus Jézusban adott jutalmáért. (Fil 3,13-14)

Férjemmel, Jimmel nagyon szeretjük a gondozott zöldséges kertünket. Mindennél jobban kedveljük a friss zöldségeket, és a növények hosszú egyenes sorai egyfajta sikerélményt adnak.
Jim kamionsofőr volt, és néha több napig is távol volt otthonról. Gondoltam, hogy segítek neki a retekültetvény megkapálásával. Felültem a traktorunkra, beindítottam, sebességbe tettem, és nekivágtam az ültetvény sorainak. Jim figyelmeztetett már korábban: "Ha traktorral kapálsz a sorok között, soha nem nézz hátra! Ha megfordulsz, a sor görbe lesz." Megfeledkezve a tanácsáról, egyszer hátranéztem. Amikor a sor végére értem, megfordultam, hogy megszemléljem a munkámat. Rémülten láttam, hogy egy nagy szakaszon a retekpalánták a gyökerükkel felfelé virítottak. Az sem használt, amikor visszadugdostam őket. Az egész szakasz kipusztult.
Hívőként is kísértést jelenthet, hogy hátratekintgessünk. De ha túl sokat összpontosítunk a múlt hibáira, elfelejthetjük, hogy Jézus megbocsátotta bűneinket. Pál apostol egy jobb utat ajánl: törekedjünk arra a jutalomra, amely azokra vár, akik követik Jézus Krisztust, és tanulnak a példájából. Szegezzük tekintetünket Jézusra, hitünk szerzőjére és beteljesítőjére (Zsid 12,2).

Imádság: Istenünk, nem a múlt hibáira akarunk tekinteni, hanem azon az úton járni, melyet Jézus szánt nekünk! Ámen.

Isten megbocsátotta bűneimet, reménységgel nézhetek előre.
Bobbie Roper ((Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A MÚLT EMLÉKEIVEL KÜSZKÖDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Március
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek