2019. március 8. péntek

A karmesternek: Dávidé, az ÚR szolgájáé, aki akkor mondta el ennek az éneknek a szavait az ÚRnak, amikor valamennyi ellensége hatalmából és Saul kezéből kimentette őt az ÚR.
Ezt mondta: Szeretlek, URam, erősségem!
Az ÚR az én kőszálam, váram és megmentőm, Istenem, kősziklám, nála keresek oltalmat, pajzsom, hatalmas szabadítóm, fellegváram!
Az ÚRhoz kiáltok, aki dicséretre méltó, és megszabadulok ellenségeimtől.
Körülvettek a halál kötelei, pusztító áradat rettent engem.
A sír kötelei fonódtak rám, a halál csapdái meredtek rám.
Nyomorúságomban az ÚRhoz kiáltottam, segítségért kiáltottam Istenemhez. Meghallotta hangomat templomában, kiáltásom a fülébe jutott.

Zsolt 18,1-7.

EGYÜTTÉRZŐ BARÁTOK

Nyomorúságomban az Úrhoz kiáltottam, segítségért kiáltottam Istenemhez. Meghallotta hangomat templomában. (Zsolt 18,7)

Barátnőm, Virginia, teljesen túlterhelt és kimerült volt a mindennapos munkába járás miatt, amely mellett még a férje gondozását is el kellett látnia, aki az otthonához volt kötve rákbetegsége miatt. Sírva hagyta őt magára reggelente, az ételét és vizet a keze ügyében hagyva, majd kilépett a lakásból imádságban sóhajtva: "Uram, hogyan fogom én ezt végigcsinálni?"
Virginia gondjairól hallva a gyülekezeti testvérek közül többen elkezdtek étellel segíteni neki. Mások elmentek, és naponta néhány órát a férje mellett töltöttek. Együtt olvasták a Bibliát és imádkoztak, beszélgettek vagy tévéztek. Virginia elmondta, mennyire vigasztaló volt számára, hogy a férjéről ilyen szeretettel gondoskodnak, amikor ő nem lehet mellette.
Egy kicsi együttérzés is sokat jelent. Isten meghallotta Virginia kétségbeesett kiáltását, és arra ösztönözte a gyülekezet tagjait, hogy segítséget nyújtsanak nekik. Számunkra pedig lehetőség volt felmutatni Isten szeretetét, miközben követtük Krisztus tanítását, és könnyítettünk egy kicsit terhein. Isten Virginiával és férjével volt azokban az időkben, talán a leghatalmasabb módon, az együtt érző barátok és családtagok által.

Imádság: Drága Édesatyánk, köszönjük gondoskodásodat, és azokat a kezeket, amelyek ezt továbbadják. Ámen.

Isten velem van, az együtt érző testvérek közösségében.
Lucinda J. Rollings (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK GONDOT VISELNEK MÁSOKRA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek