2019. március 15. péntek

Azután így beszélt Mózeshez az ÚR: Lásd, név szerint elhívtam Becalélt, Húr fiának, Úrínak a fiát a Júda törzséből. Betöltöttem őt isteni lélekkel, bölcsességgel, értelemmel és képességgel mindenféle munkálatra, hogy terveket készítsen az arany, az ezüst és a réz feldolgozására, foglalatba való kövek vésésére, fafaragásra és mindenféle munka elvégzésére. Én most melléje állítom Oholíábot, Ahíszámák fiát a Dán törzséből. Bölcsességet adok minden hozzáértő ember szívébe, hogy el tudják készíteni mindazt, amit megparancsoltam neked: a kijelentés sátrát, a bizonyság ládáját, a rá való födelet és a sátor egész fölszerelését, az asztalt és fölszerelését, a színarany lámpatartót és annak egész fölszerelését, az illatáldozati oltárt, az égőáldozati oltárt és egész fölszerelését, a medencét és állványát, meg a díszes ruhákat, Áron főpap szent ruháit és fiainak a papi ruháit, végül a fölkenésre való olajat és az áldozati fűszerféléket a szentély számára. Mindent úgy készítsenek, ahogyan megparancsoltam neked.

2Móz 31,1-11.

ÉPÍTKEZÉS EGYÜTT

Betöltöttem őt isteni lélekkel, bölcsességgel, értelemmel és képességgel mindenféle munkára. (2Móz 31,3)

A tanulmányi kiránduláson néhány kisebb gyerek összefogott, és nagy rönkökből kezdtek építkezni. Együtt dolgoztak, hogy kisebb falakat és tornyokat építsenek, majd nevetve ledöntsék őket. Több gyerek is beállt, és hármas-négyes csoportokban rakták össze az építményeket. Hamarosan minden gyerek dolgozott. Csapatként egy igen jelentős erődítményt építettek, amit együttműködés nélkül képtelenek lettek volna. Lenyűgözött, ahogy összedolgoztak, és természetes módon hagyatkoztak egymás erősségére és kreativitására, hogy elérjék közös céljukat.
Isten mindig felkészített embereket a szolgálatra. Amikor eljött a szent sátor elkészítésének ideje, akkor elhívott tehetséggel megáldott embereket, hogy ezt a művészi munkát elvégezzék. Krisztus testében mi is kaptunk lelki ajándékokat a szolgálatra, tanításra és a gyülekezet építésére. Isten mindnyájunkat tehetséggel, képességekkel és kreativitással áldott meg, hogy Krisztus testét szolgáljuk. Ezek a képességek és lelki ajándékaink a gyülekezet növekedését szolgálják. Akár egyedül vagy másokkal együtt közös célunk az, hogy Jézust képviseljük, és megosszuk a megváltás jó hírét, miközben Krisztus testét építjük.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy a dicsőségedre használjuk ajándékainkat és tehetségünket! Ámen.

Istennek terve van az ajándékaimmal és képességeimmel.
Melinda VanRy (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK A KERESZTÉNY EGYHÁZAKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Március
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek