2019. március 17. vasárnap

Amikor meghallotta ezt Jézus, eltávozott onnan hajón egy lakatlan helyre egyedül. Amikor meghallotta ezt a sokaság, utána ment gyalog a városokból. Amikor Jézus kiszállt, és meglátta a nagy sokaságot, megszánta őket, és meggyógyította betegeiket. Amikor esteledett, odamentek hozzá tanítványai, és így szóltak hozzá: "Lakatlan ez a hely, és későre jár. Bocsásd el a sokaságot, hogy menjenek a falvakba, és vegyenek élelmet maguknak." Jézus azonban ezt mondta nekik: "Nem kell elmenniük: Ti adjatok nekik enni!" Ők pedig így válaszoltak: "Nincs itt egyebünk, csak öt kenyerünk és két halunk." Ő pedig ezt mondta: "Hozzátok ide nekem azokat!" Ekkor megparancsolta a sokaságnak, hogy telepedjenek le a fűre, aztán vette az öt kenyeret és a két halat, feltekintett az égre, megáldotta, megtörte a kenyereket és a tanítványoknak adta, a tanítványok pedig a sokaságnak. Miután valamennyien ettek és jóllaktak, összeszedték a maradék darabokat, tizenkét tele kosárral. Aki pedig evett, mintegy ötezer férfi volt az asszonyokat és a gyermekeket nem számítva.

Mt 14,13-21.

AZ ÉN KENYEREM ÉS HALAM

Miután valamennyien ettek és jóllaktak, összeszedték a maradék darabokat, tizenkét tele kosárral. (Mt 14,20)

Isten az írás tehetségével ajándékozott meg. Az olvasóimtól sok visszajelzést kapok, hogy mekkora áldást jelentett számukra az írásaim üzenete. Megdöbbentő, Isten hogyan biztosítja, hogy az írások üzenete átíveljen földrészeken, és elérje azokat, akiknek szükségük van rá. Én felajánlom azt a kicsit, amim van - az időmet és a szolgálatkészségemet, Isten pedig megsokszorozza, hogy sokaknak áldás legyen.
Isten mindnyájunkat megáldott valamilyen ajándékkal, de nem mindig ismerjük fel azokat. Isten szereti a jókedvű adakozót. Ez nem arról szól, hogy milyen nagy a felajánlásunk. Csak a kis "kenyerünket és halunkat" kell Jézusnak ajánlanunk, hogy ő sokakat jóllakasson. Az Isten kegyelme és hatalma segít használnunk az adottságainkat, hogy egész sereg embert megajándékozhassunk és megelégíthessünk.
Ha bármilyen kis dolgot szeretettel felajánlunk, Isten azt az áldások egy teljesen új szintjére emeli, ami lehetetlen lenne kizárólag emberi erőfeszítések által. Amikor megosztjuk másokkal a kevés kenyerünket és halunkat, akkor csodákban lehet részünk!

Imádság: Minden jó adomány ajándékozója, készséggel felajánljuk neked, amink van, hogy sokaknak áldás lehessen. Ámen.

Hogy akarja ma Isten felhasználni az adottságaimat?
Deepika Emmanuel Sagar (Rajasthan, India)

IMÁDKOZZUNK, HOGY MEG TUDJUK OSZTANI AJÁNDÉKAINKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek