2019. március 30. szombat

Nincsen olyan teremtmény, amely rejtve volna előtte, sőt mindenki mezítelen és fedetlen az ő szeme előtt. Neki kell majd számot adnunk. Mivel tehát nagy főpapunk van, aki áthatolt az egeken, Jézus, az Isten Fia, ragaszkodjunk hitvallásunkhoz. Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, kivéve a bűnt. Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk.

Zsid 4,13-16.

ISTENBEN VALÓ ÖRÖM

Aki abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik, mert örök életre buzgó víz forrásává lesz benne. (Jn 4,14)

A kíváncsi négyéves Sarah bekukkantott az ajtón a terembe, ahol néhányan ültünk, és beszélgettünk az istentisztelet előtti imaközösségre várakozva. Hirtelen az arcán széles mosoly látszott, mert kiszúrta odabent az egyik legjobb barátját, egy háborús veteránt, aki nemrég tért vissza külföldi útjáról. Mikor a kislány felé fordult, Sarah odafutott, és hozzábújt. Ugyanakkor a férfi zsebéből kiemelte a mobiltelefont, és elkezdett játszani vele. Matt óvatosan kivette a telefont a kislány kezéből, és biztosította, hogy rövidesen megint találkozni fognak. Erre a kislány kifutott játszani a barátaival.
Nem tudom elfelejteni Sarah ragyogó arcát és azt a melegséget sem, ami a szívemet akkor átjárta. Tudom nagyon jól, hogy Isten is ilyen örömöt szeretne okozni nekem a közelségében. Ő a legjobb Barátom, aki mindig szeretettel fogad, én azonban olyan kelletlenül szakítok időt arra, hogy az ő közelébe menjek és gyermeki bizalommal forduljak hozzá.
Igen, nagy örömöket élhetünk át földi kapcsolataink során is, de biztosak lehetünk benne, hogyha Istenhez jövünk, akkor megismerhetjük a belülről fakadó élő víz forrását, mely örök életre buzgó víz forrásává lesz bennünk.

Imádság: Szerető Istenünk köszönjük, hogy arra biztatsz, hogy bizalommal és bátorsággal jöjjünk hozzád. Ámen.

Isten közelségében kimondhatatlan öröm tölt be.
Pauline Lewis (Dél-Wales, Egyesült Királyság)

IMÁDKOZZUNK A HÁBORÚS VETERÁNOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek