2019. április 2. kedd

Ezek után ünnepük volt a zsidóknak, és felment Jézus Jeruzsálembe. Jeruzsálemben a Juh-kapunál van egy medence, amelyet héberül Betesdának neveznek. Ennek öt oszlopcsarnoka van. A betegek, vakok, sánták, sorvadásosak tömege feküdt ezekben (és várták a víz megmozdulását. Mert az Úr angyala időnként leszállt a medencére, és felkavarta a vizet: aki elsőnek lépett bele a víz felkavarása után, egészséges lett, bármilyen betegségben is szenvedett). Volt ott egy ember, aki harmincnyolc éve szenvedett betegségében. Amikor látta Jézus, hogy ott fekszik, és megtudta, hogy már milyen hosszú ideje, megkérdezte tőle: "Akarsz-e meggyógyulni?" A beteg így válaszolt neki: "Uram, nincs emberem, hogy amint felkavarodik a víz, beemeljen a medencébe: amíg én megyek, más lép be előttem." Jézus azt mondta neki: "Kelj fel, vedd az ágyadat és járj!" És azonnal egészséges lett ez az ember, felvette az ágyát, és járt. Aznap pedig szombat volt.

Jn 5,1-9.

VÁLASZUL

Jézus ezt mondta neki: Kelj fel, vedd az ágyadat és járj! És azonnal meggyógyult ez az ember, felvette az ágyát, és járt. (Jn 5,8-9)

Amikor 38 évesen megkeresztelkedtem, azt hittem, azonnal drasztikusan meg fogok változni. A gyerekeimmel mindig türelmes leszek. Nagylelkűen kezelem az időmet és az anyagi javaimat, és mindig mindenkivel nagyon kedves leszek.
De az idő telt, és úgy éreztem, ugyanaz maradtam, aki mindig is voltam. Rájöttem, hogy a változás csak úgy jön, ha én is teszek érte. A Jézussal való találkozás választ kívánt tőlem. Igen, új életet kaptam a keresztségben, de ezt meg is kellett élnem. Ha azt akartam, hogy kialakuljanak bennem a jóság, türelem, nagylelkűség erényei, akkor gyakorolnom kellett őket, akkor is, ha nem volt hozzá kedvem.
A férfi a Bethesda tónál 38 éve volt beteg, amikor találkozott Jézussal. János evangéliuma szerint a találkozást követően "azonnal egészséges lett ez az ember". De Jézus nemcsak meggyógyította, hanem meg is parancsolta neki, hogy keljen fel, vegye az ágyát és járjon. Ahelyett, hogy tovább feküdt volna a medencénél, az ember megragadta az új életet, amit kapott, fogta az ágyát, és járt. Jézus azt várja, hogy mi is ezt tegyük, és bízzunk abban, hogy ő minden lépésnél velünk lesz az úton.

Imádság: Istenünk, adj bátorságot megragadni az új életet, és elhívásod szerint élni! Ámen.

Jézus adja az új életet, de nekem kell azt megélni.
Jennifer Haught (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK A FRISSEN MEGKERESZTELT KERESZTÉNYEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek