2019. április 6. szombat

A szeretet ne legyen képmutató. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz, a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők, a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. A szentekkel vállaljatok közösséget szükségeikben, gyakoroljátok a vendégszeretetet. Áldjátok azokat, akik üldöznek titeket; áldjátok és ne átkozzátok. Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal. Egymással egyetértésben legyetek, ne legyetek nagyratörők, hanem az alázatosakhoz tartsátok magatokat. Ne legyetek bölcsek önmagatok szerint. Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. Arra legyen gondotok, ami minden ember szemében jó. Ha lehetséges, amennyire tőletek telik, éljetek minden emberrel békességben.

Róm 12,9-18.

GYÓGYÍTÓ BALZSAM

A vendégszeretetről meg ne feledkezzetek, mert ezáltal egyesek - tudtukon kívül - angyalokat vendégeltek meg. (Zsid 13,2)

Életem megrendült, amikor egy névtelen levél értesített férjem viszonyáról. Ezután egy ideig külön éltünk, és új lakóhelyemen elkezdtem templomba járni. Itt lelki beszélgetésre is lehetőségem volt, és tanácsadóm arra biztatott, csatlakozzak egy női bibliakörhöz. A vezető meghívott egy közelgő csendes hétre, beszélt egy női imacsoportról, ahol a szükséget szenvedőkért külön is imádkoznak. Mindenütt szívesen, szeretettel fogadtak. A legtöbben nem ismerték a helyzetemet, de törődésük és elfogadásuk gyógyír volt összetört szívemnek és sérült önérzetemnek.
Később férjem is elkezdett velem járni a gyülekezetbe. Itt befogadóan és megbocsátóan fogadták, akik tudták, mi történt velünk, és elsegítették őt annak megértéséhez, hogy mit is jelent bűneink alól feloldozva Jézus követőjének lenni.
Mindezeken keresztül ráébredtem, mennyire fontos, hogy barátságosak legyünk mindenkivel. Nem tudhatjuk, hogy a másik ember éppen milyen szomorúsággal, fájdalommal küzd, ebben a megtört világban majdnem mindenki hordoz valamilyen sebet. Az is lehet, hogy fájdalma eljuttat valakit, hogy életében először templomba menjen. De akár új, akár régi templomba járó legyen valaki, ugyanúgy szüksége van a kedvességre, amelyben kifejeződik Krisztus gyógyító szeretete.

Imádság: Urunk, segíts, hogy minden emberre teremtményedként tekintsünk, és szereteteddel forduljunk felé! Ámen.

Szeretettel fogadva valakit, Isten gyógyítását is közvetítem.
Pamela Rosales (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK A LELKI TANÁCSADÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek