2019. április 10. szerda

Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak, mivel az élet Lelkének törvénye megszabadított téged Krisztus Jézusban a bűn és a halál törvényétől. Amire ugyanis képtelen volt a törvény, mert erőtlen volt a test miatt, azt tette meg Isten, amikor a bűn miatt tulajdon Fiát küldte el a bűnös testhez hasonló formában, és kárhozatra ítélte a bűnt a testben, hogy a törvény követelése teljesüljön bennünk, akik nem test szerint járunk, hanem Lélek szerint. Mert akik test szerint élnek, a test dolgaival törődnek, akik pedig Lélek szerint, a Lélek dolgaival. A test törekvése halál, a Lélek törekvése pedig élet és békesség, minthogy a test törekvése ellenségeskedés Istennel, mert az Isten törvényének nem veti alá magát, és nem is tudja magát alávetni. Akik pedig test szerint élnek, nem lehetnek kedvesek Isten előtt. Ti azonban nem test szerint éltek, hanem Lélek szerint, ha Isten Lelke lakik bennetek. De akiben nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé. Ha pedig Krisztus bennetek van, bár a test a bűn miatt halott, a Lélek életet ad az igazság által. Ha pedig annak Lelke lakik bennetek, aki feltámasztotta Jézust a halottak közül, akkor az, aki feltámasztotta a Krisztus Jézust a halottak közül, életre kelti halandó testeteket is a bennetek lakó Lelke által.

Róm 8,1-11.

KEGYELEM

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. (1Jn 1,9)

A kerekesszékből odahajoltam kórházi ágyon fekvő négy hónapos kisfiamhoz, Benhez, és megfogtam apró kezét. Szerettem volna megérinteni az arcát a fején lévő fehér gézkötés alatt. A fejéhez és mellkasához csővezetékekkel csatlakozó gépek tartották életben. A szívem nehéz volt. Mindkettőnknek fizikai fájdalmaink voltak egy súlyos autóbaleset miatt, és tele voltam kiengesztelhetetlen bűntudattal. Menet közben Ben felé fordultam, amelynek az lett a következménye, hogy lehajtottam az útról, és legyalultam egy fém fénysorompót. Most pedig a gyermekemnek a szeme, a karja és a lába is mozdulatlan. Újra és újra kértem Istent, hogy bocsásson meg. Egyszer egy belső hangot hallottam a szívemben: "Ne kérj bocsánatot ezerszer! Bánd meg egyszer, és adj hálát kilencszázkilencvenkilencszer Jézus Krisztus által érkező megbocsátásért."
Amellett, hogy hálásak voltunk, amikor Ben és én is fizikailag meggyógyultunk, egy újabb csöndes csoda bontakozott ki, miután fokozatosan megértettük Isten feltétel nélküli megbocsátását. Meg tudtam bocsátani magamnak. Tudtam, Mennyei Atyánk nagyon szeret minket, ezért nem kell koldusként elébe járulni. Nyugodtan megköszönhetjük Istennek, hogy megbocsátott nekünk, és így megbocsáthatunk magunknak is.

Imádság: Megváltónk! Hálásak vagyunk a kegyelmedért, amely szabadon áramlik mindnyájunkhoz. Ámen.

Vétkeim össze sem hasonlíthatók Isten kegyelmével.
Lynn Hare (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ERŐS MEGBÁNÁST ÉREZNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek