2019. április 18. csütörtök

Amikor eljött az óra, Jézus asztalhoz telepedett az apostolokkal együtt, és ezt mondta nekik: "Vágyva vágytam arra, hogy szenvedésem előtt megegyem veletek ezt a húsvéti vacsorát. Mert mondom nektek, hogy többé nem eszem ebből a húsvéti vacsorából, amíg csak be nem teljesedik ez az Isten országában." Azután vette a poharat, hálát adott, és ezt mondta: "Vegyétek, és osszátok el magatok között. Mert mondom nektek, hogy nem iszom mostantól fogva a szőlőtő terméséből, amíg el nem jön az Isten országa." És vette a kenyeret, hálát adott, megtörte és e szavakkal adta nekik: "Ez az én testem, amely tiérettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre." Hasonlóképpen vette a poharat is, miután megvacsoráztak, és ezt mondta: "E pohár az új szövetség az én vérem által, amely tiérettetek ontatik ki."

Lk 22,14-20.

MEGSZENTELT PILLANATOK

Amint tovább haladtak az úton, valami vízhez értek, és így szólt a főember: Íme itt a víz! Mi akadálya annak, hogy megkeresztelkedjem? (ApCsel 8,36)

Amikor a templomból hazafelé tartok, időről időre elém tárul egy kedves kép. Az út mindkét oldalán - a híd előtt - kocsik és teherautók hosszú sora. Azonnal tudom, hogy emberek gyülekeznek egy testvérünk keresztelőjére. Néha épp időben érkezek a patakhoz, hogy lássam a szent pillanatot, amikor Isten egyik gyermekét a patak vizében megkeresztelik. Ez tökéletes áldás egy vasárnap reggeli istentisztelet végén.
Úgy gondolom, semmi sem lehet örömtelibb ezen a világon, mint Krisztusban egy új testvérünk ünneplése. A keresztelés Isten ajándéka, amelyen keresztül megkapjuk Isten kegyelmét, és emlékezünk arra, kik vagyunk és kihez tartozunk. Az Atya szeretett gyermekei vagyunk, szeretetből és szeretetre teremtve, ahogy Jézus élete, halála és feltámadása mutatja.

Imádság: Atyánk, köszönjük azokat a pillanatokat a hit útján, melyekkel szeretetedre válaszolunk. Add, hogy ne vegyük ezeket könnyedén, hanem mindig örüljünk neki! Jézus nevében kérünk. Ámen.

A keresztség Isten szeretetének és megmentő kegyelmének jele.
Belinda Jo "B.J." Mathias (Mississippi, USA)

IMÁDKOZZUNK ÚJ TESTVÉREINKÉRT KRISZTUSBAN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek