2019. április 19. péntek

Amikor aztán Jézus odaért, megtudta, hogy már négy napja a sírban van. Betánia pedig közel, mintegy félórányira volt Jeruzsálemhez, ezért a zsidók közül sokan elmentek Mártához és Máriához, hogy vigasztalják őket testvérük miatt. Márta, amint meghallotta, hogy Jézus jön, elébe ment, Mária azonban otthon maradt. Márta ekkor így szólt Jézushoz: "Uram, ha itt lettél volna, nem halt volna meg a testvérem. De most is tudom, hogy amit csak kérsz az Istentől, megadja neked az Isten." Jézus ezt mondta neki: "Feltámad a testvéred!" Márta így válaszolt: "Tudom, hogy feltámad a feltámadáskor, az utolsó napon." Jézus ekkor ezt mondta neki: "Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha. Hiszed-e ezt?" Márta így felelt: "Igen, Uram, én hiszem, hogy te vagy a Krisztus, az Isten Fia, akinek el kell jönnie a világba."

Jn 11,17-27.

NAGYPÉNTEK

Mert az én Atyámnak az az akarata, hogy annak, aki látja a Fiút, és hisz benne, örök élete legyen; én pedig feltámasztom azt az utolsó napon. (Jn 6,40)

Az avokádó a kedvenc gyümölcsöm, s elhatároztam, ültetek egyet. Az internetes tanácsok alapján négy fogpiszkálót szúrtam bele a magba, hogy félig elmerülve maradjon egy üveg szájánál, amelyet vízzel töltöttem meg. Ezután várakoztam.
Egy hónap múlva az életnek semmi jelét nem láttam, le is mondtam róla. Végül egy hajszálrepedés jelent meg az alján, és újabb hetek múlva egy kis gyökér is előtűnt a repedésből. Aztán lett egy másik repedés is, amelyen egy kis hajtás kukkantott ki.
A mag, amely élettelennek tűnt, már egy kicsi, de egészséges növénnyé cseperedett. Ez a kicsiny fa bizonyíték arra, hogy az élet végig ott volt a magban, a külső látszat ellenére is.
Húsvét közeledtével elgondolkodtam. Micsoda reménytelenséget érezhettek Jézus követői, látva, hogyan hal meg a kereszten, és élettelen testét hogyan viszik el, és temetik egy sziklasírba! De a remény nem halt meg! Három nap múlva Jézus feltámadása győzött a halál és a sír felett.
Jézus feltámadása a legnagyobb csoda, de az én növényem is mutatja, hogy várhatunk Istenre, ha valami kívülről reménytelennek látszik. Ő az, aki új életet, új reményt és új kezdetet kínál.

Imádság: Drága Istenünk, segíts emlékeznünk a benned való reménységre reménytelen helyzetünkben is. Ámen.

Isten az új kezdet reménységével ajándékoz meg engem.
Nelson Nwosu (Anambra, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK EGY ÚJ ÉLETSZAKASZBA LÉPNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek