2019. április 23. kedd

Titeket is életre keltett, akik halottak voltatok vétkeitek és bűneitek miatt, amelyekben egykor éltetek e világ életmódja szerint; igazodva a levegő birodalmának fejedelméhez, ahhoz a lélekhez, amely most az engedetlenség fiaiban működik. Egykor mi is mindnyájan közöttük éltünk testünk kívánságaival, követtük a test és az érzékek hajlamait, és a harag fiai voltunk emberi természetünk szerint, éppenúgy, mint a többiek. De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett a Krisztussal együtt - kegyelemből van üdvösségetek! - és vele együtt feltámasztott, és a mennyeiek világába ültetett Krisztus Jézusért, hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban.

Ef 2,1-7.

ÚJ TEREMTÉS

Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. (2Kor 5,17)

Hétvégeken a férjemmel szeretünk egy házfelújítási tévéműsort nézni. Mindig izgatottan figyelem, ahogy egy régi, lerobbant épület működő otthonná alakul át. Néha az alapozás rossz, vagy a tetőt kell kicserélni, ezek pedig igen nehéz és drága javítási munkálatok. A legjobb az, amikor egy feledésbe merült szépség kerül napvilágra, például ép parketták, amelyek por és törmelék alatt rejtőztek. Végül pedig az addig szemet bántó, haszontalannak tűnő ház befogad egy új családot.
Az elhagyatottságtól a belakottságig, a régitől az újig csodálatos folyamat zajlik. Olyan ez, mint egy gyógyulás, ami elgondolkodtat: Isten nem ugyanígy látja-e a bennünk rejlő lehetőséget? A Biblia azt tanítja, hogy Isten mindent megújít, beleértve minket is. Akár a felújításra szoruló házak, az emberek is sérültek. Mindenkinek szüksége van Isten helyreállítására. Az Ef 2 erőteljes képet mutat, ahogyan Isten Jézus kereszthalála által teljesen átformálja gyermekeit. Megváltónk feltámadása megszabadít minket, és képessé tesz, hogy jót cselekedjünk. Ha ez önmagában nem lenne bámulatos, az Ef 2,22 ezt hirdeti: Krisztusban "ti is együtt épültök Isten hajlékává a Lélek által". Csodálatos, hogy így láthatjuk magunkat és a körülöttünk lévőket!

Imádság: Mennyei Atyánk, köszönjük az új életet, amelyet Krisztusban adtál nekünk. Ámen.

Isten újjá tud formálni engem is.
Katherine Briggs (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY ÚGY LÁSSUK MAGUNKAT ÉS MÁSOKAT, AHOGYAN ISTEN LÁT BENNÜNKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek