2019. április 27. szombat

Ha pedig te zsidónak nevezed magadat, aki a törvényre hagyatkozol, és az Istennel dicsekszel, és ismered az ő akaratát, és meg tudod ítélni, mi a helyes, mert megtanultad a törvényből; és meg vagy győződve arról is, hogy te a vakok vezetője vagy, meg a sötétben járók világossága, az oktalanok nevelője, és a kiskorúak tanítója, mivel tied a törvényben az ismeret és az igazság teljessége: ha tehát mást tanítasz, magadat nem tanítod? Aki hirdeted, hogy ne lopj, lopsz? Aki azt mondod, hogy ne paráználkodj, paráználkodsz? Aki utálod a bálványokat, templomrabló vagy?

Róm 2,17-22.

KI A NAGY ISTEN ORSZÁGÁBAN?

Ha tehát mást tanítasz, önmagadat nem tanítod? Aki hirdeted: ne lopj, lopsz? Aki azt mondod, ne paráználkodj, paráználkodsz? (Róm 2,21-22)

Néhány évvel ezelőtt felkértek, hogy tartsak bibliatanulmányozó kurzust. Vonakodtam megtenni. A koordinátor megkérdezte, hogy miért. Azt válaszoltam, nem a tanítás miatt, hanem azért, mert nem szeretnék képmutató lenni. Ha az Isten igéjéről akarok tanítani, akkor először a saját életvitelemet kell, hogy megvizsgáljam. Ha eddig nem vettem volna komolyan kapcsolatomat Istennel, akkor most ezzel kell kezdenem. Először a magam tanításával kell kezdenem, követni az igét az életemben minden nap, és csak aztán tanítani másokat, hogy ugyanezt tegyék maguk is.
Nem leszünk nagyok Isten országában csupán azzal, ha másoknak tanítjuk Isten igéjét, csak ha először engedelmeskedünk, és magunk is gyakoroljuk. Jézus nem gyönyörködik egy olyan életben, amely tanítja az igét, de nem él aszerint. Ő úgy tanította a tanítványait, hogy jó példával járt előttük, és bemutatta, milyen Isten hűséges követése.

Imádság: Atyánk, segíts bennünket, hogy naponta tudjunk követni téged, és megcselekedni a te igéidet! Ámen.

Az életvitelemmel tudok tanítani másokat Krisztusról.
Fisayo Peters (Lagos, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK A BIBLIATANÍTÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek