2019. április 29. hétfő

Egyszer egy prófétatanítvány felesége így kiáltott Elizeushoz: Szolgád, az én férjem meghalt; és te is tudod, hogy szolgád félte az URat. Most eljött a hitelező, hogy elvegye két gyermekemet rabszolgájának. Elizeus megkérdezte tőle: Mit tehetek érted? Mondd meg nekem, mi van a házadban? Az asszony így felelt: Nincsen egyéb szolgálód házában, csak egy korsó olaj. Elizeus ezt mondta: Menj, kérj kölcsön edényeket ott kinn minden szomszédodtól, üres edényeket, de nem keveset. Azután menj be, zárd be magad és fiaid mögött az ajtót, és tölts ezekbe az edényekbe. Amelyik megtelt, tedd félre! Az asszony elment, és bezárta maga és fiai mögött az ajtót. Azok eléje rakták az edényeket, ő pedig töltögetett. Amikor megteltek az edények, ezt mondta az egyik fiának: Tégy elém még egy edényt! De az így felelt neki: Nincs több edény. Ezután nem folyt több olaj. Az asszony elment az Isten emberéhez, és elbeszélte ezt. Ő pedig így szólt: Eredj, add el az olajat, és fizesd ki az adósságodat. Ami pedig megmarad, abból élj a fiaiddal együtt!

2Kir 4,1-7.

CSODÁLATOS GONDOSKODÁS

Legyen velünk Istenünknek, az Úrnak jóindulata! Kezeink munkáját tedd maradandóvá, kezeink munkáját tedd maradandóvá! (Zsolt 90,17)

Mivel szabadúszó író vagyok, a jövedelmem nem mindig stabil. Amikor szűkösebbek az anyagi forrásaim, akkor elég nehéz beismerni, hogy bizonyos dolgokat nem engedhetek meg magamnak. Amit végképp nem akarok, hogy a körülöttem lévők erről tudomást szerezzenek, pedig éppen erre kérte Elizeus az eladósodott özvegyasszonyt a fenti bibliai szakaszban. Utasította az asszonyt, hogy kérjen kölcsön üres edényeket. Miután az asszony hittel felajánlotta a saját kis olaját, ezzel a tettel lehetőséget adott a családjának és a közösségnek, hogy tanúi legyenek Isten munkájának. Isten csodálatos gondoskodással jutalmazta az asszonyt a hitéért és az engedelmességéért, és éppen azt adta neki, amire szüksége volt.
Isten arra bátorít bennünket, hogy ajánljuk neki a forrásainkat és erőfeszítéseinket, ahogy ez az asszony is tette. Így Isten hatalma és szerető gondoskodása megtapasztalhatóvá válik. Ahol mi szükséget látunk, ott Isten alkalmat, hogy kimutassa szeretetét és törődését felénk. Ha energiánkat és mindazt, amink van, Istenre bízzuk, az a hitünk gyakorlásának egyik módja. Milyen vigasztalás és áldás tudni, hogy amit mi felajánlunk, legyen az kicsi vagy nagy, csodássá válik Isten kezében!

Imádság: Urunk, köszönjük, hogy gondoskodsz rólunk a szükség idején. Segíts, hogy engedelmesen bízzunk benned. Ámen.

Isten csodálatos módon gondoskodik rólam.
Megan L. Anderson (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ EGYÉNI VÁLLALKOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek