2019. április 30. kedd

Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek. Ezzel dicsekszem majd a Krisztus napján, hogy nem futottam hiába, és nem fáradtam hiába. Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek. Ezzel dicsekszem majd a Krisztus napján, hogy nem futottam hiába, és nem fáradtam hiába.

Fil 2,14-16.

CSILLAGOK

Ragyogtok, mint a csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek. (Fil 2,15-16)

Mindig arra vágytam, hogy sztár legyek. Gyerekként arról álmodoztam, hogy csatlakozom egy cirkuszhoz, ahol mutatványaimmal elkápráztatom a közönséget. Ez az álom csúfos véget ért, amikor unokaöcsémet a nappaliban katapultáltam, de eltévesztettem a párnákból kialakított védőhálót. Máskor atlétakarrierről álmodoztam. De nem volt csapat, ahol esélyt kapott volna egy olyan fickó, aki nem tud elég gyorsan futni, vagy messzire dobni, vagy következetesen elkapni egy labdát. Tinédzser koromban rock sztár akartam lenni, de a bandánk túl hamar feloszlott. Barátaimmal külön váltak útjaink. Talán soha nem is voltam sztáralkat.
Mégis, Isten csillagnak teremtett mindnyájunkat a szónak egy más értelmében. Isten képére és céljaira teremtve, a kereszt által megváltva és felszabadítva a szolgálatra mi mindnyájan elhívatást kaptunk, hogy Krisztus fényét sugározzuk a sötétben. Jézus azt hirdette: "a világ világossága vagyok" (Jn 9,5). De azt is mondta, hogy mi, Krisztus követői vagyunk a "világ világossága" (Mt 5,14). Mindnyájunknak megadatott az a képesség, hogy sugározzuk Jézus világosságát a körülöttünk lévőknek. Együttesen, a belőlünk kiáradó fény meg tudja változtatni a világot.

Imádság: Urunk, segíts nekünk Krisztus fényét sugározni, miközben megosztjuk az örömhírt másokkal. Ámen.

Elhívásom, hogy Jézus világosságát sugározzam.
Chuck Kralik (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK LEHETŐSÉGÉRT AZ EVANGÉLIUM HIRDETÉSÉRE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek